4 augustus - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

4 augustus

Archief > Augustus
Korte afstand groep naar de Camping de Nieuwe Riet..
In deze komkommer tijd is het maar karig met de wandeling. Vandaag waren er 19 wandelaars en 7 op eigen gelegenheid richting de Camping gekomen. Wim Bastiaansen heeft zijn bacteriële infectie overwonnen en was ook weer van de partij. Je vraagt je af hoe je aan zoiets komt, maar ineens is het er. De webmaster (Jos) is ook weer terug van zijn welverdiende vakantie. Wij hadden ook een gastwandelaar erbij, ja in deze komkommertijd passen Opa’s en Oma’s op de kleinkindjes, en sommige vinden het dan leuk om mee te wandelen. Deze keer was het Floris-Jan de kleinzoon van Henny Scheek. Hij liep met Oma en Toos Goossens.Geen saai stuk om te wandelen voor hem, want  zijn tongriemen liet hij ook goed het werk doen. Leuk hoor om ze zo aan de babbel te zien.
Het weer was ons ook goed gezind, na dagen van regen was het nu wel bedompt dus drukkend en mij maakte het behoorlijk klammig. Ach ja goed om het luie zweet eruit te werken. Via de Nieuweweg waar vanwege door de wegomlegging en geluidsoverlast een verschrikkelijk muur is neergezet. Ik zei tegen mijn wandelpartner hoe lang zal het duren eer deze vol met graffiti zit. Of men moet het zelf al mooi beschilderen, zoals mijn partner zei dat een tunneltje in Kapelle het Jip en Janneke tunneltje is geworden, met verhalen van Annie M.G. Schmidt die daar geboren is. Ook het Kade spoortunneltje heeft een nieuwe beschildering gekregen was het eerst de wielrenners en de trein er op stonden nu nieuwe beschildering wat men overigens ook graffiti noemt. De zomerwandeling is over twee weken en laten wij hopen dat de weergoden ons goed gezind zullen zijn. Misschien volgende week veel mensen met kleine oogjes. Want Live vanuit Rio de Janairo komen de Olympische spelen vanaf 14.00 uur tot 4 uur in de ochtend. Als onze gouden medaille kanshebbers in de late tijden zitten wil ik ze rechtstreeks zien wat zij doen. Hier wens ik de zieken beterschap en sterkte en de jarigen een mooie en fijne dag.
Francien

Verslag donderdag 4 augustus Langeafstandsgroep
Bij het Steunpunt hebben we het vanochtend over het droevige bericht dat Cees van der Maarel van de specialist te horen gekregen heeft dat hij ongeneeslijke ziek is. Een uitslag met een slechte prognose. Totaal onverwacht, terwijl het juist de laatste tijd zo goed met hem ging. We wensen Cees en Thea heel veel sterkte de komende tijd. Tijdens de koffie schrijven we een kaart voor hen.
Met het weer wil het niet zo erg lukken de laatste week. Ook voor vandaag ziet het niet echt zomers uit. Tegen de middag wordt het waarschijnlijk wat zonniger, een voorbode voor het mooie weer van de volgende week. Als we de weergoden mogen geloven.
Samen met Joop Damen op kop van de 20 man grote groep zijn we verzekerd van een lekker wandeltempo. We pauzeren vandaag bij de Cockpit, volgens mij zijn we daar een tijd niet geweest.
Onderweg hebben we nagenoeg geen hinder van de bouwwerkzaamheden aan de turbo-rotonde op de Vaartweg. Het sluipdoor/kruipdoor verkeerspleintje doet geen recht aan de naam turbo-rotonde. Allemaal veel te krap en een behoorlijk onoverzichtelijk. Echt een ontwerp vanachter de keukentafel.
Tijdens de koffie worden we getrakteerd op heerlijke appelflappen. Er zijn vandaag of binnenkort een paar man jarig in de groep. Van Ad van Nijnatten (74 jaar geworden) ben ik zeker, de andere twee schijnen Henk Kerkdijk en Joop Damen te zijn. De appelflappen gaan er in ieder geval gesmeerd in.
Met Jos neem ik de laatste notitie voor de zomerwandeling door. Vandaag krijgen de deelnemers een laatste mail over de route en het programma. Het gaat vast een mooie dag worden.
Na een rondje om het vliegveld en door het tunneltje aan de Natte Straat wandelen we terug naar het Steunpunt. Net voor de spoorwegovergang aan de Vaartweg komt Toon Siemons te vallen over een ongelijk liggende straattegel. Met prachtige ingestudeerde koprol, waar Epke Zonderland trots op zou zijn, komt Toon niet op z’n hoofd maar op z’n schouder terecht. Gelukkig geen schrammetje, alleen flink geschrokken. Het had best verkeerd kunnen aflopen.
Tot de volgende week en het allerbeste jullie allen.
Piet Westerhof

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu