5 oktober - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

5 oktober

Archief > oktober
Korteafstandsgroep naar de Schans.

Het was vanochtend lekker weer om wat langer onder de wol te blijven. Maar er zijn altijd wel diehards die door weer en wind willen en gaan wandelen. Dus toch maar mijn warm bedje uit om te kijken wie zich bij het Steunpunt melde. Mocht er niemand zijn of te weinig moet toch het koffie adres afgebeld worden. Maar een handje vol was gereed om te gaan wandelen, gewapend in poncho of paraplu in de aanslag die de storm zou moeten doorstaan. De diehards waren, Sientje en Wim Bastiaansen, Jack Beuzenberg, Joop Goovaerts, en Ineke Aarden. Ik wenste hen veel succes en zou aan Wilma doorgeven dat er toch nog wandelaars kwamen en ook misschien nog met de auto ook. Ik zei ook te komen koffie drinken. Ik ging eerst even boodschappen doen, nu ik toch al vroeg op pad tegen. Zoal mijn boodschappen inladen kwam Diny Nab op mij af, zei vroeg mij van de week het een en ander over de wandelclub, ik had gezegd kom een donderdag mee wandelen en kan je zien of het je bevalt. Maar door dit slechte weer was ze niet naar het steunpunt gegaan en was toch een rondje aan het lopen. Ik zei dat ik koffie ging drinken of ze zin had om mee te gaan. Zo gezegd zo gedaan, en het leek haar wel leuk om mee te gaan wandelen. Voorgesteld is ze al aan de aantal die er waren. Toos de Heide, Willy Stolker, Nelly Renner, en Beppie Goovaerts waren ook op de koffie gekomen. Door al die omleggingen was ik een beetje de weg kwijt geraakt richting deSchans. Daar al zittend brak de hemel los.Ik denk mocht er van de lange afstand groep gewandeld zijn, zij deze storm hoosbui over zich heen hebben gekregen. Dat handje vol van onze groep hebben het droog overgehaald richting de Schans en ook de terug weg. Het gezegde blijft toch bij hen. Weer of geen weer, het is altijd wandel weer. Hoor net op het nieuws dat er weer behoorlijke schade is aangericht. Bij deze wens ik de zieken beterschap en de jarigen een fijne dag.
Francien

Langeafstandsgroep donderdag 5 oktober

Ik had Jos gisteren beloofd om een verslagje over de wandeling te schrijven. Alleen het kwam er niet van en ook een beetje vergeten. Daarom los ik vandaag mijn schuld in.
Over het weer valt weinig positiefs te melden. Stevige windstoten met zo af en toe een flinke bui regen. Al waren de buien minder heftig dan de weervrouw van het journaal over ons dreigde uit te strooien. Zeker geen code oranje. Voor de sfeer heb ik een paar herfstfoto’s bij gesloten.
Voor de koffie gaan we deze keer naar het Gemeenschapshuis De Lanteern in St. Willebord, dus wordt het een stevige wandeling. Mijn pogingen om ons voor de koffie aan te melden stranden door een korte KPN-storing. Gelukkig weet Tonnie Jongenelis contact te krijgen, zodat dit probleem snel opgelost wordt.
Ons nieuwe lid Pauline van Miert loopt voor de 2e keer mee en ze heeft er echt zin. Ze heeft zich ook aangesloten bij de Dinsdaggroep van Joop Damen. Op een beetje spierpijn na gaat het haar goed af.
Met Fons Tak nemen we de wieleragenda voor de komende weken door. Aanstaande zaterdag de grote klapper in Italië met de Ronde van Lombardije. En Mathieu van der Poel kan weer de blubber in om iedereen een lesje te leren in het veldrijden. Wat een klassenbak is dat.
Over onze Zwarte Piet historie zou je denken is het laatste woord gesproken. Dat klopt, maar het is nu traditie geworden dat we elke najaar deze discussie van stal halen. Ik hoorde gisteren op TV dat het Sinterklaasjournaal gekozen voor de 50 tinten grijs Piet. Geen mens gelooft er meer in, laat staan onze kleinkinderen. Nog een paar jaren en we zagen de Kerstman met boom en al om. Gelukkig hebben we nog steeds onze Paashaas. Want die bestaat echt. Al is een bordje hazenpeper met aardappelpuree niet te versmaden.
Tot zover mijn verslag van deze week,
Piet Westerhof 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu