Deel 7 - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Deel 7

Archief > Piet en Wijm op vakantie > Jos in Frankrijk

De krant.

Op deze camping lezen we de Franse krant. De Dauphine Libere ; voor t gemak heet ie de Dauf. Nog even wat rechtzetten, Els leest de krant en ik kijk plaatjes met wat teksten erbij . Maar de inhoud van de krant is nogal lokaal. Een soort stad en streek van De Stem en de Halderbergse Bode samen en dan 2 keer zoveel. Op de voorpagina staat het belangrijkste
auto ongeluk van de streek. Het automerk is belangrijk , maar ook de inzittenden met voornaam, naam en leeftijd worden voluit vermeld. Hoezo privacywet . Ook de toedracht wordt breed uitgemeten, evenals de plaats van het ongeval en tijdstip . Met een beetje geluk wordt de thuiszittende familie nog even genoemd.
Froome haalt regelmatig de voorpagina. Beslist geen lieveling van de Fransen, Bernard Hinault is hiervoor medeverantwoordelijk. Ergens hoorde ik dat het team van Sky uitgebreid is met 7 advocaten, die meefietsen.Ook de pagina's met de kop carnet vormen een bron van informatie. De privacy wet gaat nu helemaal overboord. Meestal staan hier de huwelijken vermeld. Deze keer worden Lucille en S'bastien opgevoerd. Zij is verpleegster en hij regisseur. Ook de burgemeester van dienst, die het huwelijk heeft bezegeld wordt genoemd. Tot
slot worden de getuigen vermeld, 3 stuks maar liefst ;Flavien, Romain en Julie zijn nu ook niet  meer anoniem.
Dan de sport: het is smullen met de tour de France en het WK. Tientallen bladzijden worden gevuld. In kleur als het de Fransen aangaat en in zwart-wit bij anderen.
De krant is ook erg Bio, tenminste wat de informatie betreft. Zo lezen we dat mais het wondermiddel is. Daar waar wij er de koeien voeren , wordt hier de mais voor alles gebruikt. Voeding, geneesmiddelen en isolatie. Bovendien hoef je niet te sproeien, wat in dit deel van Frankrijk goed uitkomt.
Met wat zoeken kom je nog wat internationaal nieuws tegen. Meestal gaat het dan over internationale maatregelen waardoor Frankrijk wordt gedupeerd.
Al met al erg amusant en een mooi tijdverdrijf in een snikheet Frankrijk,

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu