1 december - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

1 december

Archief > december
Korteafstandsgroep 2 dec

Vandaag ging de wandeling naar Café Stroop, het was de Sinterklaas wandeling. Beide groepen bij elkaar. Ja de Sint zou wel eens kunnen komen. Het weer was wat grauw maar toch wel lekker, de vrieskou was even verdwenen. Via de bekende weg gingen wij richting Stroop. Ik kwam nog twee wandelende dames tegen en ging hen overtuigen hoe gezellig het is in een groep te wandelen. Zij waren bekend met de wandelclub want ze vroegen aan mij is Fons Tak er nog bij. Ja was mijn antwoord en legde uit dat er 2 groepen zijn en dat Frans bij de lange snelle afstand groep zit. Ook kenden ze Coby Oostdam. Maar door mijn wervingsactie had ik aardig wat meters in te halen, maar deed de langeafstandsgroep na en zette er een extra versnelling in. 

De schaapje stonden met hun dikke wollen vacht ook weer in de weiden. Wijm Westerhof onze schaapredster dacht dat er een schaap niet meer op zijn pootjes kon komen en ging kijken of ze kon helpen. Maar bijna was ze er bij en het schaap ging weer op zijn pootjes staan. Joop maande ons om vooral door te lopen. Misschien was hij wat spanning om wat er zou gaan gebeuren bij Café Stroop, zou hij misschien bij de goedheiligman moeten komen. Maar Joop heeft zich waarschijnlijk voor niets nerveus gemaakt, want Piet Westerhof deelde mee dat de Sint en zijn Knecht dit jaar niet kon komen. Maar de lekkernij die ons bij de koffie getrakteerd werd ging er lekker in. 

Nog even een vertraging bij het vertrek. Nelly Renner was ineens haar portemonai-tje kwijt. Overal zoeken in haar zakken en onder tafel en stoelen. Onbegrijpelijk waar is dat ding gebleven. Toos de Heide bracht redding door nogmaals Nely’s jas in handen te nemen, en ja hoor in een klein borstzakje was het dingetje gestopt, gelukkig! En zo konden wij tevree de Sinterklaas wandeling afsluiten. Heel even werd er een sinterklaas deuntje opgezet. Wie weet zien wij de goedheiligman volgend jaar, de oude man heeft het ook zo druk deze periode. Bij deze doe ik de Sint en alle andere die jarig zijn alvast feliciteren en de zieken beterschap en sterkte.
Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu