1 okt - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

1 okt

Archief > okt 2015
Korteafstandsgroep op weg naar de Luijenbergh.
Wat een bofkonten zijn wij vandaag. Een zon die niet echt hoog aan de hemel staat, maar die lange schaduwen werpt van de groep bestaande uit 28 personen. Via de Gastels weg lopen wij naar Bed en Breakfast de Luijenbergh. Voor het viaduct gaan wij linksaf, gelukkig wat rustiger lopen, dan het verkeer wat alsmaar langs ons raast. Er is nog een behoorlijke bedrijvigheid daar voor de rondweg. Trouwens overal waar men wandelt zie je omleidingen. Men zou denken een weggetje aanleggen een beetje afgraven asfalt erin en klaar is Kees. Men noemt het Infrastructuur, leidingen, tunneltjes, rotondes, hele brede bruine verroeste buizen werden er van de week op de Vaartweg doorgetrokken onder de weg vandaar dat deze een paar dagen afgesloten was. Wat er door de buizen heen gaat vraag ik me nog af. Geen riool denk ik, het zal het olie zijn. Wie het weet mag het zeggen. Maar de die omleidingen die wij wandelen is het wel een mooie route, nu werk het weer daar natuurlijk ook wel aan mee. Bij de Luijenbergh aangekomen stond de koffie en thee al lekker op ons te wachten. Een mooie locatie. Na mijn wandeling ging ik bij AH even mijn postcodeloterij prijs innen. Doe maar lekker duurzaam producten ter waarde van €12.50. ik vraag me af hoe duurzaam zijn ze. Duur zijn ze zeker. Maar goed een gegeven paard mogen wij niet in de bek(sorry mond) kijken. Alhoewel jaren en jaren spelen mag wel eens beloond worden, toch? Nu zieken beterschap en de jarigen een fijne dag.
Grt. Francien

Verslag donderdag 1 oktober langeafstandsgroep

Wat een prachtig hebben we de laatste dagen, echt geweldig. Het lijkt wel hartje zomer, volop zon en een heerlijk temperatuurtje. Echt weer om er op uit te trekken. Afgelopen dinsdag hebben we een rondje Walcheren gefietst en zonder E-bike. We parkeren de auto meestal in Koudekerke, daarna richting Veere via Vrouwenpolder naar Domburg en Westkapelle en als afsluiting door de duinen terug naar de auto. Een prachtig rondje, via de knooppuntroute van dik 55 km. Met de knooppunten hadden we in het begin wat moeite. Sinds vorig jaar worden op diverse plaatsten punten toegevoegd en dan wijkt de kaart af en wordt het spoorzoeken. Om van het gezeur af te zijn kopen we volgend jaar een nieuwe kaart. 
De dames van de Nordic Walking konden met ons meegenieten via WhatsApp. Met een fotootje van een lekker biertje op het terras en heerlijk slenteren langs de Veerse haven. Nu ik het er toch over heb, dit groep je is de laatste tijd behoorlijk aan de rol. Vorige week zijn ze tot in de kleine uurtjes met de bus op stap geweest naar ’s Hertogenbosch en gisteravond bij café Stroop aan de mosselen. Omdat thuis de zaak ook gewoon draait is manlief veroordeeld tot huisman. Ik moet wel effe wennen aan mijn nieuwe rol. Zolang het geen poepluiers kom ik de dag wel door.
Over de wandeling van vandaag valt niet zoveel bijzonders te melden. Behalve dat de batterij van mijn mobieltje leeg was, gelukkig kon Joop Damen me helpen om De Nieuwenbergh te melden dat we met 30 man op de koffie zouden komen.
Tot de volgende week.
Piet Westerhof


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu