11 augustus - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

11 augustus

Archief > Augustus
Langeafstandsgroep 11 augustus naar Oud Gastel
Voordat we vertrekken naar het Steunpunt Oud Gastel krijgt de groep te horen dat gistermiddag Cees van der Maarel is overleden. We kunnen ons niet voorstellen, dat het zo snel met hem gegaan is. Onze gedachte gaan uit naar Thea, we wensen haar de komende tijd heel veel sterkte. Tijdens de koffie schrijven we een kaart aan haar. Jos zal de rouwkaart op de website zetten.
Door de slechte weersverwachting voor vanochtend is de opkomst met 14 man wat minder dan we gewend zijn. Door de rondweg moeten we de bekende route aanpassen. Daar zullen we nog regelmatig mee te maken krijgen. Met Ria Rijnvos als koploper wandelen via de parallelweg en de fietsbrug naar onze koffieadres. Tonnie Jongenelis is de vorige week met haar Piet naar Ierland geweest voor een stevige wandeltocht. Niet langs geplaveide wandelpaden, maar ca. 80 km. dwars door de ongerepte natuur met hier en daar een flinke beklimming. En het weer, echt Iers een paar natte dagen, koud en winderig, maar toch een schitterende ervaring. Dat onze Tonnie een echte doordouwer is wisten we al. Petje af.
Tijdens de koffie krijgt de groep de laatste informatie over de zomerwandeling van aanstaande donderdag 18 augustus. Omdat het programma geen extra ruimte heeft in de tijd, wordt iedereen op hart gedrukt om op tijd te zijn. We vertrekken van de parkeerplaats om exact 09.45 uur. Dus wees op tijd. Er kan/zal niet gewacht worden op telaatkomers! Omdat het parkeerterrein aan de Bandijk in Werkendam niet duidelijk staan aangegeven, zullen Jos en Piet daar de auto’s opvangen.
Op de terugweg gaat de lichte motregen over in een flinke plensbui. Bijna iedereen steekt de paraplu op, behalve Jan van Hooff en Ria Rijnvos. Wel heel stoer, alleen word je er niet droger van.
Met Jo Rijnvos gaat het goede kant op. Hij draait zijn hand niet om voor een rondje van 4 km. Helaas is een marathon is niet meer aan hem besteed. Daar weet Jo vast een oplossing voor.
Om kwart voor een sta ik als een verzopen kat voor de deur. Wijm neemt mijn natte goed aan en snel wat droogs aangetrokken. Tot de volgende week bij de voorjaarswandeling in de Biesbosch.
Piet Westerhof

11 aug Korteafstandsgroep naar Café Stroop.
Voordat wij vertrokken, belde Piet Westerhof mij, of ik de groep mee wilde delen dat Cees van der Maarel overleden is, na een strijd die hij niet heeft kunnen winnen. Wij wensen zijn vrouw, familie en vrienden veel sterkte de komende tijd. Cees liep bij de langeafstandsgroep. Als er een naam genoemd wordt dat iemand ziek is, ga ik naar het smoelenboek, want een naam zegt mij niet veel. Zo deed ik dat ook bij Cees en zag dat vriendelijke koppie. Bij het boodschappen doen werd ik eens heel vriendelijk gedag gezegd; een gezicht dat ik wel kende maar geen naam. Mijn naam wist hij wel en ik wist dat hij van de wandel was, omdat beide groepen verscheidene keren per jaar bij elkaar komen. Dan krijg je het bericht van de Piet dat Cees ziek is en overleden is. Zie ik gelijk dat vriendelijke koppie weer voor mij.
Vandaag ging de wandeling naar Café Stroop, met de zomer weer even in een dip was het weer parapluien weer. Ook vandaag hadden wij weer een gastloper erbij. Diederik andere kleinzoon van Henny Scheek. Dacht op de terugweg, zal een foto maken van Diederik met het hesje aan want leiden en fluiten ging hem goed af. Maar helaas Diederik had een lift terug naar huis gekregen, hij vond het te nat denk ik. Het is goed weer om voor de buis te zitten. Zelf probeer ik heel veel te volgen van de Olympische spelen, de spelen die Nederland qua medailles zou moeten over treffen van London, maar dat betwijfel ik. De zwemmers laten het een beetje afweten. Maar nu zijn het de turners die goed presteren niet voor medailles maar gewoon in finale te zitten. Volgende week begint de kers op de taart Atletiek.
Volgende week zouden de weergoden, volgens de media, ons goed gezind zijn. Het hoef niet ineens 30graden te worden maar een 20+ gr. Zou mooi wandel en vaar weer zijn. Even een reminder 8.30 vertrekken wij van het steunpunt. De niet zomerwandelaars gaan naar restaurant de Haard.
De jarigen wens ik een mooie dag, Jos onze webmaster(secretaris) is dat vandaag, Jos van Harte. De zieken beterschap en sterkte.
Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu