12 nov - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

12 nov

Archief > nov 2015
Langeafstandsgroep naar de Nieuwe Riet

Ze moeten het nog steeds even zonder ondergetekende doen. Ook Piet moest vanwege rugproblemen verstek laten gaan en Jo R , ons derde bestuurslid doet wat kluswerk, waardoor het wandelen er even bij inschiet
Maar we hebben leden die de wandeling soepeltjes overnemen. Fons T en Joop D en Ad van N staan altijd klaar om de horde naar de koffie te begeleiden.
Zelf ga ik maar met de fiets naar de Nieuwe Riet en onderweg ontmoet ik Piet W , die de verkorte route heeft genomen. Piet is een paar dagen geleden jarig geweest en trakteert. 
Hij is niet alleen, want Ad van Nijnatten komt ook op de proppen met "reuze merg pijpen". Het is niet helemaal duidelijk, maar hij viert zijn verjaardag samen met Joop D. Het schijnt dat dat al weer een tijd geleden is. In ieder geval proficiat. Mijntje komt bij de 2e kop koffie ook binnen gefietst en we kunnen haar ook meteen feliciteren met haar verjaardag van een paar dagen terug.De koffiepauze wordt benut om aan onze zieke en herstellende leden wat aandacht te besteden. Het is intussen een hele waslijst geworden. Voor Ad C, Paul B, Jantje H. Jan V en Corry van E wordt een kaartje door ons ondertekend. 

Al pratend stellen we vast dat er nogal wat geblesseerden en herstellende leden zijn. Zomaar even een greep. Ben J en Henk K hebben wandelblessures, Piet en ondergetekende zijn van de rugklachten. Nel M is ook aan het herstellen van een val en ik vrees dat ik er nog een paar vergeet. We zitten in de lappenmand, maar desondanks wandelen er altijd ongeveer 30 mensen mee.
Groeten Jos

Korteafstandsgroep op weg naar de Nieuwenbergh in Zegge.
Met 24 man gingen wij op pad naar de Nieuwenbergh in Zegge. De behoorlijke wind van de week hebben de bomen redelijk kaal gemaakt en de bladeren verspreid. En men zal zeggen zoals ik ook; altijd waaien ze voor mijn deur. De natuur is ook een beetje van de leg, het leek wel voorjaar in plaats van najaar. Naar Zegge ging via de omlegging bij de Vaartweg, Galgestraat op. Het fietspad op door de weilanden zo Zegge in. Over de kou was niet te klagen, maar over de warmte des te meer. Nou klagen is een groot woord ,we hadden het warm gekregen. Op de terug weg ging toch maar even het jasje uit. Heerlijk. Zoal lopend richting Oudenbosch met de Basiliek en de kapel van St.Louis in zicht, raak je eigenlijk nooit de weg kwijt. Ook al staat de Kapel de ene keer links van de Basiliek en de andere keer rechts. Geef niet de Basiliek blijft het richtpunt. Lenie Blom met Ina waren de voorlopers envan Joop kreeg ze nog een paar bijlesjes wat betreft het oversteken. Ja eerst oversteken en dan kijken of er auto’s aan komen werk niet. Maar onze achterloper Joop houd de boel goed in de gaten. Al met al was het weer een hele prettige wandeling. Terug gingen wij dezelfde weg, en wie kwamen er van links aangelopen de lange afstand groep. Sommige ook met de jasjes over de arm. Maar Nederland zal Nederland niet zijn en wie weet lopen wij volgende week in de sneeuw te banjeren. Het weer zou onstuimig worden dus de laatste bladeren zullen de bomen verlaten en over landwegen dwarrelen. De zieken beterschap en sterkte en de jarigen een fijne dag.
Francien


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu