14 Juli - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

14 Juli

De Wandeling > Juli 2022

Korte Afstand Groep wandeling van 14 juli 2022

Vanochtend ging de wandeling naar steunpunt Hoeven, ik zelf ging er op de fiets heen. Erna Wildhagen van de lange afstand groep vroeg of zij met ons mee mocht wandelen. Ik zei “dat hoef je niet te vragen wij zijn één vereniging dus loop lekker mee, bij 13 anderen sloot zij aan. Het was heerlijk wandel weer. Dat zal volgende week anders zijn, als wij de voorspellingen mogen geloven kan 35graden worden. Ik heb onze groep al mede gedeeld dat er dan geen wandeling is, ook tegen de mensen die op eigen gelegenheid komen. Ik blijf het mooi vinden hoe die vaste groep van ca.8 mensen steeds weer langs komen om even bij te kletsen. Naar Steunpunt Hoeven is een recht toe recht aan wandeling. Maar met al het geklets ben je er eigenlijk zo, want er wordt wat af gepraat. Bij de koffie vroeg ik Erna hoe het gegaan is. En wat ik dacht ze vond het wat langzaam gaan. Dat wordt wennen, wij passen ons aan als gedeelte het niet bij kan benen. Als de tempo in je benen zit lijk het mij moeilijk om deze eruit te krijgen. Ik denk dat het twijfelen wordt voor Erna. Maar ik mag niet denken voor een ander. Ja en dan was het trieste nieuws van de week dat vrolijke Kees Maas is overleden, hij was ook een echte tempo wandelaar, altijd de vrolijke noot in de groep. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte.
De 4daagse van Nijmegen waar verscheidene van onze wandelaars aan mee gedaan hebben, zal het ook moeilijk krijgen. Gaat het eindelijk door na de Corona, Zal nu het weer een probleem worden. In 1972 was de heetste 4 daagse ooit toen overleed een Deense officier aan een hitteberoerte en werden de afstanden met 10km ingestort. Ik weet wel dat het zo heet was, Ik kan mij die hitte ook goed herinneren want11 juli was de geboorte van mijn dochter. Dat vrijdag nu ook uitgebreid Corona vrij gevierd gaat worden. Dit was het dan voor deze week. Laat dit aanleiding zijn dat anderen misschien ook wel eens een verslag wilt schrijven, en dat er dan wat meer op de site gekeken wordt. Ik wens al diegene die wat te vieren heeft een fijne dag en de zieken beterschap.
Francien


Wandeling lange groep 14 juli 2022
Na een lange afwezigheid hier weer eens een verslagje van onze wandeling van vandaag. Onder prachtige weersomstandigheden ging het vandaag richting Standdaarbuiten.
Mijn geboorte dorp waar ik tot m'n 22e jaar met veel plezier gewoond heb, toen nog een dorp waar iedereen elkaar met naam en ( de meeste) bijnaam kon.Ook Standdaarbuiten is groter geworden en er is veel inport bij gekomen dus iedereen kennen valt nu niet meer mee. Ik had het er met Annie van cafe kerzicht over  ze vertelde me dat er in Standdaarbuiten 13 Cafe's waren,ik zelf  kwam niet verder dan 8, Ze vertelde me ook dat Cafe kerkzicht te koop staat en dat ze het open houden tot verkocht is, Hopelijk (voor ons) duurt dit nog een tijdje want het is er altijd gezellig koffie drinken. Vandaag hadden we ook een gast loper ( de vriend van Connie) zo te horen heeft hij zich best vermaakt.Vandaag eens door het Standdaaarbuitensebos
gelopen en daar een ander padje genomen zodat we de boomgaard en het uienveld ( juin voor de plattelanders onder ons) van de famillie Hopmans konden bewonderen. Na de koffie eens met een ander rondje door het dorp richting Oudenbosch gegaan waar we weer om 12 uur aankwamen.
Voor alle zieken en geblesseerde sterkte en beterschap gewenst en voor allemaal een prettig weekend
Groetjes: Jo
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu