15 december - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

15 december

Archief > december
De Kerstwandeling op 15 december

Dit jaar had het bestuur eens wat anders georganiseerd. Geen Osakabuffet, maar een door ons zelfvervaardigde kerstlunch in het Steunpunt. Door ons zelf betekende in dit geval dat de Francien, Wijm, Francis en Ria en Ria voor 70 mensen een complete broodmaaltijd op tafel wisten te toveren. Maar voor het zover was moest er eerst worden gewandeld. Beide groepen hadden hetzelfde koffieadres namelijk café Stroop. De lange groep vertrok op de normale tijd en knoopte wat lusjes aan de gebruikelijke route waardoor ze iets na half elf bij Stroop arriveerde. Een van de lusjes ging door het Pagnevaart bos. “en daar hoorden zij d’engelen zingen”. Het was ons eigen mannenkoor dat de rijen sloot en kerstliederen zong. Ennnnee het klonk niet gek. Ze joegen zelf een paar met Nordicwandelende dames de berm in.
Zoals gezegd rond half elf kwamen we bij Stroop aan waar de fam Otten en de afscheid nemende Henk van de Broek ons stonden op te wachten. Bij Stroop werd de koffie gedronken met kerstbrood erbij. De korteafstandsgroep was daar ook intussen aangekomen. Piet en ondergetekende zijn wat eerder vertrokken in de verwachting dat wij nog moesten assisteren bij de voorbereiding van de kerstlunch. Maar op strenge toon werd ons de toegang door de dames geweigerd. Wij hebben ons toen maar vermaakt door de basiliek te bezoeken. Geheel onverwacht kregen we daar een mini-rondleiding naar het voorste balkon en zelfs de achterkant van het orgel mochten we bekijken.
Het was klokslag half een toen de groepen binnenwandelden. Een boel decibels in een prachtig ingerichte zaal. Soep, broodjes, kerstbrood en een manderijn voor de vitamientjes werden door de dames geserveerd. Tot slot bedankte Piet de dames met een fles wijn en veel kussen. Ik denk dat we een gezellige dag hebben gehad
Groet Jos

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu