16 augustus - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

16 augustus

Archief > Augustus 2018
Wandeling korte groep naar de Schans.
Vanochtend waren wij weer eens een keer goed vertegenwoordigd met 22 wandelaars, die op weg gingen naar de Schans. Ik vraag mij af hoelang wij deze wandeling nog kunnen maken. Omdat de boerderij al een tijdje te koop staat. Voor de Familie Hopmans kan het niet vlug genoeg gaan, voor ons zou het betekenen dat wij een leuke en gezellige koffie adres kwijt raken. Ook Wilma die ons altijd heel hartelijk ontvangt. De vaste wieler wandelaars (mensen die met auto of fiets komen) waren er ook weer, zelfs Frans van Kampen die wij een hele tijd niet gezien hebben.. Ook deed ik nog even mededelen dat wij, de korte groep volgende week vanaf het steunpunt om 9.30 vertrekken. Verleden week tijdens de wandeling maakte Jan de Hoon een foto van een kraai die aan een halfje brood aan het verorberen was.. Ik vraag me af was het weg gegooid en de jeugd lekker bij de supermarkt voor de gevulde koeken zijn gaan of dat die brutale kraai iemands mandje heeft geplunderd. Hij wist het plastic kapot te pikken en deed zich te goed.
Ik had vroeger angst om over bruggen te gaan, mijn Oma woonde in het centrum van Rotterdam en wij op Zuid. Regelmatig gingen mijn broer en ik lopend naar mijn Oma. Maar ik was bang om de maasbrug over te gaan. Het loop gedeelte waren planken met kieren. Nu ben ik nooit een slanke den geweest, maar ik was altijd bang dat ik door die kieren zou vallen. Heel vaak heb ik dromen gehad dat ik op de brug liep en dat hij open ging. Ik kon aan het end van de brug blijven hangen maar kon mezelf op een gegeven ogenblik niet meer houden en gleed naar beneden. Gelukkig werd ik wakker en lag veilig in mijn bedje. Mijn angst ben ik kwijt geraakt, maar wij gingen ook eigenlijk meer door de loop maastunnel, lekker gillen. Nu als een volwassen vrouw zou ik daar nu niet meer in mijn eentje door durven. Ik kom hierop omdat het vreselijk is wat er in Genua is gebeurd met die ingestorte brug. Misschien heeft menigeen van ons er wel eens overheen gereden. Wij wel een aantal jaren terug . Toen wij uit Italië kwamen namen wij de hele kust lijn met een overnachting in Genua en de andere dag langs de Franse zuidkust. De angst voor bruggen is weer een beetje terug gekomen. Als ik hoor er zijn haarscheurtjes op de Moerdijkbrug geconstateerd. Dan denk ik bij mezelf kan dat met een lasnaadje opgelost worden.
Vandaag was het ook weer na een lange tijd te horen wat is het koud. Er stond een behoorlijke frisse wind toen wij bij de Schans vertrokken. De zieken beterschap en sterkte.
Francien

De wandeling van 16 Augustus
Vandaag gaat het naar boerderij de Zellebergen, lang geleden dat we daar geweest zijn. Met 27 personen vertrokken we deze morgen onder lekkere wandelweer omstandigheden, niet te warm en bijna geen wind. Het is een verademing dat het niet zo warm meer is, dit is beter uit te houden . Jan Hopmans moest onderweg afhaken maar hij kwam toen hij zichzelf met de auto thuis gebracht had op de fiets alsnog naar het koffie adres. Ook deze week weer jarige , het gaat wennen die lekkere koeken. Er is al gevraagd om een verjaardagskalender aan te leggen. Na de koffie pauze zijn we deze keer kriskras door Oudenbosch gewandeld, we zijn op plekken geweest waar sommige onder ons nog nooit geweest waren. Het was dus een echte verkennings tocht, gelijk ook langs de nieuwe woning van Fons gelopen. Weten ze ook allemaal waar zijn home is, volgende keer gaan we langs Joop zijn nieuwe stek. Kijk even op de Site voor de juiste vertrektijden voor de zomerwandeling van volgende week. Het belooft een mooie wandeling te worden en de animo om mee te gaan is weer heel goed zo’n 50 personen hebben zich aangemeld en we rekenen op goed weer. Alle zieke sterkte en beterschap en allemaal en prettig weekend.
Groetjes: Jo

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu