16 juni - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

16 juni

Archief > Juni
16 juni langeafstandsgroep naar de Schans
Hoort ge in juni de donder kraken, dan maken de boeren goede zaken. Zo luidt een oud Nederlandse weerspreuk. Dat belooft wat voor de boeren.
Vandaag lijkt het erop dat dit spreekwoord niet uitkomt, maar prijst de dag niet voor het avond is zei mijn oma.
Genoeg spreekwoorden. Gewoon wandelen vandaag met 23 wandelaars en uitgezwaaid door Henk Kerkdijk, die naar Alkmaar vertrekt om daar te wandelen. Ook Paula Barendse is weer van de partij en loopt met haar nieuwe heup soepeltjes mee.
Koffie drinken in de Schans wordt het vandaag. Maar die rondweg toch. De Nieuweweg lukt niet meer, dus de route maar eens aanpassen. Maar dat gaat vanzelf. Ik loop met Cees van de Marel en Toon Simons voorop met een “hoop van zegen”gevoel. Halverwege de Nieuweweg doemt een stenen muur op en we hebben het voorgevoel dat we terug moeten. Maar dan als een soort weg door de Rode zee ( Exodus, hoofdstuk 12 tot 15 voor de Bijbelkenners) ligt er ineens een parallel route die we keurig kunnen volgen en brengt ons brengt de nieuwe rotonde. Daar is het nog even ploeteren tussen wat zware machines, maar uiteindelijk zitten we op het Broekestraatje.
Wat met die nieuwe situatie lastig is , is om de oude situatie te reproduceren. Maar niet stilstaan bij vroeger en op naar nu.
Met een klein omweggetje komen we keurig bij de Schans aan. Jan Verschure komt met de auto en wordt door zijn vrouw meer dan hartelijke verwelkomt. Dit warme welkom bleek echter voor de logeerhond te zijn, die tijdelijk onder bewind van de familie was geplaatst.
De terugweg hebben Fons Tak en ondergetekende voor ons rekening genomen. Ook nu weer een paar straatjes erbij gesmokkeld ander waren we wel erg vroeg bij St Louis.
Al met al een lekkere wandeling met zonnig weer. Fijn weekend allemaal en vooral voor Erna veel succes als ze over een paar dagen onder het mes gaat.
Groet Jos
.

Korte afstandgroep naar de Nieuwe Riet

Vanmorgen werd ik wakker(gelukkig) rond half zeven en dacht een behoorlijke plensbui gehoord te hebben. Bij het Steunpunt vroeg men aan mij, verwacht jij wat omdat je de paraplu bij je hebt. Nou het plensde behoorlijk vanochtend vroeg was mijn antwoord. Nou wij hebben niets gezien, gemerkt, gehoord en de straten waren droog. Was het dan toch een droom, of misschien kan iemand mij uit de droom helpen en mij vertellen dat ik gelijk hebt. Het is te merken dat wij vijfenvijftig plussers op andere tijden op vakantie gaan het was bij ons rustig met 16 wandelaars er zitten er ook een paar in de ziekenboeg. Onze wandeling ging naar de Mini Camping de Nieuwe Riet. De laatste weken leren wij steeds weer een nieuw stuk rondweg kennen. Nu gingen via de Industieweg, Spijperstraat daar is door spoorwegovergang afgesloten en liepen de Nieuweweg op parallel met de auto tunnel die onder het spoor door gaat. De terug weg gingen wij richting Zeggeweg als dat zo heet waar ook weer een autotunnel onder het spoor door gaat. Voor het verkeer en fietsers richting Zegge heeft men een hele lus in de weg gemaakt, met in het midden een vijver. Mijn mening is dat er binnen de kortste keren daar een ongeluk gebeurd of een fietser in de maaium of auto’s op elkaar. De bocht loop zo rond dat ze afgesneden worden en sommige mensen het prachtig vinden met een snelheid die bochten te nemen. De tijd zal het leren. Zal wel blij zijn dat het klaar is. Afgelopen zaterdag kwamen wij van de Classic Cars en Aeroplanes show op vliegveld Seppe dacht binnendoor naar huis te gaan. Moest zowat over Rome om bij mijn huis te komen. Deze maanden en weken zijn nu ook buiskluister weken. EK voetballen ondanks dat NL niet mee mag doen is het toch kijken geblazen. Dan straks weer de Tour de France, daar in Frankrijk krijgen ze het er maar druk mee. Dan lekker naar Brasil lalalalalalala voor de Olympische spelen. Dan ook nog even tussendoor Wimbledon, net zoals sommige ineens Formule1 fan werden omdat Max Verstappen de grote prijs van Spanje won dan willen wij, ik spreek even namens mijzelf ook alles zien van hem. Dat is nu hetzelfde met Kiki Bertens nooit van gehoord? Maar bij Roland Garos, Parijs, Frankrijk, deed ze het zo goed dat wij daar niet meer om heen konden en probeerde te volgen. Ik zelf vond het jammer dat ik de wedstrijd tegen Serena Williams niet heb kunnen zien. Als de mussen dood van het dak vallen dus te heet om buiten te zijn een mooie reden om voor de buis te zitten dat geld natuurlijk ook als er bakken regen uit de hemel komt. Maaaaar als het met de wandel ochtend maar droog is. Wij moeten tenslotte over al dat moois wat we te zien krijgen kunnen praten. Bij deze wens ik alle zieken sterkte en beterschap en de jarigen een mooie dag.
Groetjes Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu