16 november - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

16 november

Archief > november
Verslag donderdag 16 november

Vandaag geen verslag over de wandeling. Ik wil jullie informeren over de aanstaande bestuurswisseling.
Afgelopen woensdag heeft het oude en nieuwe bestuur vergaderd over de taakoverdracht van de verschillende bestuursfuncties, welke in januari aanstaande afgerond moet zijn. Want er valt nog heel wat te regelen. Onder andere de gemeente en andere instantie moeten geïnformeerd worden over de bestuurlijke veranderingen binnen onze vereniging.
Jo Rijnvos kent inmiddels de website tot in detail. Jos heeft hier behoorlijk wat tijd ingestoken. Zoals jullie gemerkt zullen hebben, is het resultaat er ook na. De website draait weer als vanouds. Een groot deel van het secretariaat gaat ook naar Jo over.
De komende maand wordt Jan van Hooff door Piet bijgepraat over de inrichting van de financiële administratie. Omdat Jan een paar keer in de kascommissie heeft gezeten, heeft hij een goed beeld hoe het e.e.a. werkt. In 2e week van januari worden de bankzaken en het kasgeld aan Jan overgedragen, zodat hij aan het werk kan als penningmeester.
Tonnie Jongenelis zal zich m.n. bezig gaan houden met de organisatie van bijzondere wandelingen.
Ada Kunst onze nieuwe voorzitter is door Piet de afgelopen maand bijgepraat over de lopende zaken en alles wat daarbij komt kijken. Vooral over hoe de vereniging in elkaar steekt en hoe bepaalde zaken door het oude bestuur geregeld zijn.
In de 2e week van januari dragen Jos en Piet hun taken over aan Ada, Tonnie, Jo en Jan, zodat het bestuur weer compleet is en de continuïteit van de vereniging gewaarborgd is.
En niet te vergeten, dat de zittende bestuursleden Francien Erkelens en Ria Terlouw hun steentje blijven bijdragen aan verschillende activiteiten.
Formeel moet de Algemene Ledenvergadering nog instemmen met de benoeming van Ada, Tonnie en Jan, we gaan ervan uit dat dit gaat lukken. Deze vergadering zal door het oude bestuur geopend en door het nieuwe afgesloten worden. Met het uitbrengen van toast en de beste wensen aan het nieuwe bestuur staat de vereniging weer voor jaren goed in de steigers.
Een fijn weekend en het allerbeste aan iedereen.

Piet Westerhof

Korte afstand groep
Vandaag ging de wandeling naar steunpunt Bosschenhoofd. Met 21 wandelaars, nam Ineke Aarden en ik de groep op sleeptouw. 
Met Ineke raakte ik in gesprek over oude spelletjes wat wij als kinderen deden. Dat kwam ter sprake omdat haar kleindochter op school een cup cake dag maken had waar Oma bij mocht zijn, en Ineke moest doorgeven wat voor soort spelletjes men vroeger zoal deed. Zo liepen wij allerlei spelletjes op te noemen. Zoals Bok, Bok hoeveel horens heb ik op mijn kop, maar die titel was te groot om op de cup cake te zetten. Want daar moest het op komen te staan. Of tikkertje een goede korte titel. Tegenwoordig zie je heel weinig kinderen spelletjes buiten spelen. Knikkeren was ook zo iets. Een bonk die voor 5 knikkers ging, he niet schuiven je moet piekeren werd er dan geroepen. Ja, bordspelletjes zijn niet veel veranderd alleen wat gemoderniseerd. Ook kwam het televisie kijken ter sprake. Ik zelf weet nog zo rond 1955 toen ik in het Brabants Dorp op Rotterdam Zuid woonde daar een sportkantine was en TV ging kijken. 
Wat precies weet ik niet. Dat jaar emigreerde ons gezin naar Australië en na ene tijdje in een opvangkamp gezeten te hebben, kregen wij een huis. Ook waren wij een van de eerste die een televisie hadden in de buurt. Ook was het zo toen wij in het opvangkamp zaten, ging ik en een vriendin boontjes schoonmaken voor het avond eten het waren heel wat kilootjes, er zaten heel wat mensen in het hostel, zoals het genoemd werd,en als beloning mochten wij bij de leiding televisie kijken. Het was wel hele leuke televisie. Commerciële was er al, en in die tijd kon men al een auto, caravan en zelfs een huis winnen. Dat programma hete Pick a Box als je een vraag goed mocht je een doos kiezen uit de 40 dozen, kon iets kleins zijn. Had je weer een vraag goed mocht je weer een doos kiezen. Had je de vraag fout verloor je alle dozen die gekozen waren. Er was iemand die had alle 40 dozen te pakken. Zoiets is hier nu ook geweest met Deal or No Deal. Dat een gesprek tijdens de wandel je gedachten zo op hol kan brengen. Onze groep heeft er weer een 80jarige wandellaarster bij. Jo Dirven had van de week haar 80ste verjaardag gevierd, en voor haar werd natuurlijk uit volle borst lang zal zijn leven gezongen. Gelukkig was de terug weg minder druilerig, en een aangename temperatuur. Vandaag geen foto”s gemaakt. Maar doet er één van mij bij uit de oude doos. De zieken beterschap en sterkte de feestvierders een fijne dag.
Francien 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu