19 nov - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

19 nov

Archief > nov 2015
Verslag donderdag 19 november. Langeafstandsgroep

Bij ons Hollanders maakt het weer een belangrijk onderdeel uit van onze welzijn. Een ding is zeker er mankeert altijd wat aan. De ene keer is het te koud of te warm, dan is het te droog terwijl de boeren liever een plensbuis hebben. Er wordt wat afgemopperd over het weer. Een ding is zeker, we hebben er geen enkele invloed op. Gewoon afwachten wat er komt. Het is net als bij een voetbalwedstrijd, wanneer de scheidsrechter bij een overtreding een kaart heeft getrokken en de spelers helemaal over de rooien gaan. Wat er ook gezegd of waarmee gedreigd wordt de kaart gaat nooit terug in de zak. We kunnen de klok niet terugdraaien. Dus nemen we het weer van vandaag zo als het is. Je zal zien dat achteraf bezien toch heerlijk wandelweer was.
Jos is sinds maanden weer van de partij, van zijn rugprobleem is hij bijna verlost. Samen met ondergetekende, ook licht gehandicapt, nemen we resoluut positie op kop van de 20 man sterke groep in met bestemming het Steunpunt Hoeven. Misschien we gaan een beetje te voortvarend van start, want er vallen gaten in de groep. Dan maar een tandje lager, alleen aankomen kunnen we echt niet maken.
In het Steunpunt zit onze geblesseerde groene baretter Henk Kerkdijk op ons te wachten. Ben je gehard in het beklimmen van stormbanen onder de meest barre weersomstandigheden en dan krijg je een zweepslag bij een simpel wandeling. Ook Ben Jonkers zat de afgelopen weken in de lappenmand. Het lijkt erop, dat wandelen tot een van de meest blessuregevoelige sporten gerekend moet worden. Als dit maar niet geen verhoging van het eigen risico van onze zorgverzekering tot gevolg heeft.

Met Jan Verschuren gaat het na zijn ingrijpende operatie gelukkig een stuk beter. Het zal nog een tijdje duren voor hij voldoende opgeknapt naar huis kan.
Bij binnenkomst van Oudenbosch lost de groep binnen paar honderd meter stilletjes op. Ze knijpen er gewoon tussen uit. Uiteindelijk staan we met z’n zessen voor de spoorbomen van de Bosschendijk te wachten. En wij ons zorgen maken, dat we alleen in Het Steunpunt aankomen. Aan de gezelligheid heeft het niet gelegen en daar gaat het om. Aan iedereen het allerbeste en tot de volgende week.
Piet Westerhof

Korteafstandsgroep 

Vandaag ging de wandeling naar de Luijenbergh. Met 20 man gingen wij op pad. Omdat de inspiratie mij even ontbreekt om hierover te schrijven dan maar een mooi gedicht geplaatst. Het enige wat ik even kwijt wil is dat men goed bezig is met de wegen die de rondweg moet worden. We moesten regelmatig halt houden voor kanjers van vrachtauto’s die voorbij en langs moesten.
De zieken beterschap en sterkte de jarigen een fijne dag.
Groetjes FrancienNovember
Geen spoor meer van zomer, al haast weer winter
De mistbanken van de herfst hangen laag
over de grond, verschuiven traag.
Het licht wordt steeds kouder en minder.

En ik denk: ik ben bijna niet buiten geweest
toen het gras nog hoog stond en bol van groen
de bomen waren. Teveel te doen
en schrijven voor brood verduistert de geest.

En zelfs de kleuren van oktober,
het befaamde palet, het beschilderde lover,
heb ik, al spijt me dat nauwelijks, gemist.

Er schijnt nu een zon als een maan door de mist,
maar het vuur van de zomer is opgebrand
en de bomen zwerven kaal door het land.

Schrijver: Hans Andreus

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu