2 februari - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

2 februari

Archief > februari 2017
Walk for the roses

Lieve wandelvrienden,
Zondag 29/1 hebben wij voor de derde keer de wandeltocht "Walk for the roses" tbv KWF kankerfonds, tesamen met 10.000 deelnemers gelopen.
We moesten om 5.00u uit bed om tijdig aan de start te verschijnen want ivm de hitte is die om 7.00u in de ochtend. Deze tocht is heel bijzonder want met zoveel deelnemers allemaal in hetzelfde shirt, een wit shirt als je geen kanker hebt en een rood shirt wanneer je survival bent. Jan had geen behoefte aan het laatste maar kennissen van ons die hier in Curacao de chemo aan het verwerken zijn wel en dit zie je terug op de foto. Tijdens deze tocht is het de enige keer per jaar dat je over de Julianabrug mag lopen want normaal is die alleen voor auto's bestemd.
Bij aankomst aan de finish krijgen alle deelnemers een roos uitgereikt en dit is wel heel speciaal. Ook is er koud vers fruit en drinken dat je wordt aangereikt. Na het eten en drinken van dit al hebben we nog een kop koffie met onze kennissen gedronken en zijn Jan en ik weer dezelfde route teruggelopen. We vonden dat we dit zeker moesten doen na alles wat we het afgelopen jaar hebben meegemaakt.
Bij terugkeer in Willemstad hebben we samen ons tegoed gedaan aan koffie met een lekkere Hollands eigen gebakken appeltaart bij een zaak van Douwe Egberts. ( kan het nog Nederlandser).
We hebben een heel goed gevoel bij het bovenstaande overgehouden en weten zeker dat we dit volgend jaar weer zo gaan doen.
Bij de terugtocht kwamen we voorbij een restaurant met de voor jullie bekende naam dus maar even op de foto gezet.
Het volgende verslag zal er weer een van de natuurtocht zijn.
Zonnige groeten van Jan en Conny.

Korte afstand groep naar Camping de Nieuwe Riet.

Eenentwintig mensen waren paraat om de wandeling te maken naar Mini Camping de Nieuwe Riet. Mijnheer Vorst (vriesweer) heeft een tijdelijk ons landje even verlaten. Wij moeten niet al te vroeg juichen hoor op deze bijna lente dag, en denken dat de winter voorbij is. Ik kan mij nog herinneren dat wij wel eens in maart -15 gr. Gehad hebben. Dus de winter jassen, wanten en sjaals nog niet opbergen. De wandeling ging langs de nieuwe rondweg was vrij rustig. Terwijl ik Chris van de Camping aan het bellen was om het aantal wandelaars door te geven, reed Francis van de Riet met een wagen volgeladen voorbij, dat gaf ik ook door en even later croste Beppie Govaerts op haar fietsie voorbij. Ook had Francis met haar gezelschap daar nog een rondje gewandeld. Aan het gezellig koffie drinken komt al gauw een end en was het weer tijd om te gaan. Mooi om te zien hoe de schaapjes naar ons toekomen als wij zo langs lopen. En de reigers die ook weer op zoek zijn naar een lekker visje. Het was weer gezellige loop ochtend met heerlijk weer. De zieken wens ik beterschap en diegene die wat te vieren hebben een fijne en mooie dag.
Francien 

Verslag donderdag 2 februari 2017 van de langeafstandsgroep
De vorige week had ik aan Jos beloofd om een wandelverslagje te schrijven. Het is alleen bij een belofte gebleven. Gewoon vergeten en te druk met andere zaken. Dus zal ik deze keer mijn uiterste best doen. Want anders zwaait er wat.
Na een droevige week was Fons Tak ook weer van de partij. Het afscheid van zijn vrouw Jeanne valt hem heel zwaar. Heel moedig van hem om weer met ons mee te wandelen. En zo te zien was het een goede beslissing van hem.
Het lijkt wel voorjaar vandaag met een schraal voorjaarszonnetje en vrijwel geen wind. Echt weer voor een flinke wandeling naar het Steunpunt in Oud Gastel. Na enige telwerk komen we op 20 man.
Helaas moet Joop Damen, een van onze kilometervreters, kort na vertrek afhaken met pijn in zijn heup. Een harde bikkel als Joop doet dit niet gauw. Hopelijk valt de blessure mee.
Volgens Jos nemen we niet de kortste route, maar zo eigenzinnig zoals ik ben, nemen de route langs huize Suykerbuyk vervolgens langs de Luijenbergh. En autovrije route en dat is tegenwoordig een zeldzaamheid. Om exact half elf kunnen we aan de koffie met peperkoek. Kees Maas verlaat ons om onduidelijk redenen wat eerder. Met goedbedoelde adviezen van ons op zak begint de altijd enthousiaste Kees alleen aan de terugweg.
Tijdens de koffie schrijven we een sterktekaartje voor onze ernstig zieke oud-lid Koosje Corsmit. Wij wensen Koosje en haar man veel sterkte voor de komende tijd.
Op de terugweg breekt de zon pas echt door en dat ziet er goed uit voor het weekend. Al zijn de lange termijnvoorspellingen weer wat minder. Even voor half een arriveren we bij het Steunpunt. Na uitgebreid “tot de volgend week en een goed weekend” gaat iedereen snel naar huis.
Het allerbeste voor iedereen en in het bijzonder voor onze zieken.
Piet Westerhof 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu