2 november - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

2 november

Archief > november
 Wandeling Korte afstand groep..

Vandaag ging de wandeling naar restaurant den Haard, dat deden wij met eenentwintig dames en heren. Ineke en Toos namen het voortouw. Met een beetje wegwijzering van Joop was het weer een heerlijke wandeling. Zoals gewoonlijk ieder jaar om deze tijd hadden de bomen hun groen verloren en lieten hun gebruinde bladeren heerlijk op de grond vallen. Aangezien de gemeente daar niet snel bij is om te ruimen kon het op de fietspaden die wij dan bewandelen best wat glad zijn door de bladeren. Ook namen wij een stuk pagnevaartbos mee. Wat is het heerlijk om het geritsel van de bladeren te horen onder je voeten. Af en toe wel uitkijken dat het niet te modderig onder die bladen was, want voordat je het weet lig je plat.. Maar gelukkig is dat ons bespaard gebleven, en zijn wij veilig maar ik wel nat van de warmte, in den Haard aangekomen, waar het vaste groepje koffie drinkers al op ons zat te wachten. Ik weet sommigen hebben het er niet zo op om door het bos te gaan. Maar het snijd af. Zoals op de website vermeld staat is er 14 december na de wandeling weer een kerstlunch gepland, opgegeven tot 1 december. Lieve mensen probeer je zo snel mogelijk het op te geven zodat wij ons goed kunnen voorbereiden. Voor diegene die dit verslag lezen, ik ben er de volgende week niet. De korte groep gaat naar de minicamping en mocht er iemand in de gelegenheid zijn om te bellen naar de Mini Camping de Nieuwe Riet, telefoon nummer is 0165313077 om het aantal wandelaars door te geven. De zieken wens ik beterschap en sterkte de jarigen een fijne dag.
Francien

Verslag donderdag LAngeAfstandsgroep  2 november 2017
Ik weet of jullie met dezelfde gevoelens rondlopen. Maar sinds we een ander kabinet hebben lijkt het wel of alles er veel zonniger uitziet. Na jaren van “het zuur” en dan nu eindelijk “het zoet”, gaan we profiteren van een verbeterde economie. Maar blijf ik een beetje pessimistisch en wantrouwend, eerst zien dan geloven. Vroeger had je op zondagmiddag rond de kolk van 1 uur, tijdens een bordje soep, mr. G.B.J Hilterman met zijn kijk op de wereld. Hoewel de man er echt verstand van leek te hebben, zat hij er ook vaak naast. En dat zal deze keer ook wel zo zijn. Tot zover mijn politieke overweging. Vooruit met de geit.
Vandaag gaan we met een bleek zonnetje in de rug op weg naar ons koffieadres in het Steunpunt Oud Gastel, voor mij een van de mooiste wandeling. Met Joop Damen op kop nemen we de vertrouwde route via het fietsbruggetje over de A17. Joop vertelt enthousiast over de laatste fietstocht met club. Dit gaan we vaker doen is zijn voorstel, bijvoorbeeld om van april tot september deze tocht op de eerste woensdag van de maand te organiseren. Lijkt me een goed plan.
Wat het aantal leden van de club zitten we na een aantal jaren van in de min eindelijk in de plus. We hebben de laatste maanden 4 nieuwe leden kunnen verwelkomen. Hopelijk wordt dit een trend.
Tijdens de koffie worden door Willem van Dijkhuizen verrast met een heerlijk worstenbroodje. Niet zomaar voor de leut, maar omdat hij aanstaande zondag 71 jaar wordt. En dat is hem niet aan te zien. Henk Kerkdijk is na een ingreep aan zijn hart weer van de partij. En zo zien weer helemaal de oude. Vroeger moest je na zo’n ingreep eerst maanden revalideren en een tijdje heel rustig aan. Bijna niet te geloven, dat Henk zo snel is opgeknapt. Het gaat hem goed.
Met Wijm ben ik een maand geleden naar Brussel geweest (zie de foto’s), echt een geweldig mooie stad. Echt een bezoek je waard, misschien een uitje voor de club ?
Zover mijn verslag. De groetjes en het allerbeste met iedereen,
Piet Westerhof 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu