22 jan - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

22 jan

Archief > jan 2015
22 januari: Langeafstandsgroep naar de Nieuwenbergh
Het is al weer een tijdje terug dat ik ben meegewandeld; gelukkig laat het lichamelijk ongemak het weer toe. We staan vandaag met 30 mensen aan de start waaronder Paula Barendse. Zij wandelt vandaag voor het eerst mee en als het haar bevalt wordt ze lid. Welkom Paula.
Het is een koude start, met mutsen en handschoenen. Samen met Joop loop ik voorop en Fons Tak sluit de rijen.
Ons koffie adres is de Nieuwenbergh in Zegge, waar we altijd gastvrij worden ontvangen. Onderweg bel ik naar de Nieuwenbergh om het aantal wandelaars door te geven en vraag of ze ook de bekende erwtensoep hebben klaar staan. Dat lukt niet zei de beheerster, jammer dus, maar later bleek dat ze vlam extra hoog had gezet en dat we konden genieten van een bak snert.
Halverwege de Vaartweg heeft een ware kaalslag gewoed. Het lijkt wel een totaal nieuwe route. Een fors aantal bomen heeft het onderspit moeten delven tegen de rondweg die gaat komen. Overigens betekent dat voor ons dat we een aantal wandelingen ook moeten aanpassen. 
Bij de Nieuwenbergh aangekomen staat Piet Westerhof ons op te wachten. Met de fiets gekomen en nog steeds last van zijn voet.
Als gezegd de erwtensoep was uiteindelijk toch warm en de kwaliteit was prima. Dat was wel nodig want er stond een koude wind waardoor het stevig onder nul aanvoelde. Over de terugweg kan ik weinig melden, omdat ik de directe route naar Hoeven heb genomen. Mijn eerste wandeling dit jaar is me goed bevallen.
Groeten Jos Diephuis


Korte afstand groep op weg naar Mini Camping de Nieuwe Riet.

Franka de Hoon en Ad Ham namen het voortouw, met ca.21 volgers achter hen aan. De pas zat er goed in. Bij de lange afstand zouden zij best goed mee kunnen komen, qua vaart. Het was een heerlijke winterdag helaas geen zon, maar de wangetjes kleurden als een vuurrode opkomende zon. De weg leidde ons over de Industrieweg, Nieuweweg, Langebergsestraat. Als we dan zo langs al die boerderijen lopen, komt natuurlijk ook het best bekeken programma van de televisie Boer zoekt vrouw ter sprake. Ik persoonlijk vind dat een heel leuk programma, waar je helemaal in mee kan gaan, wie zal wie kiezen. En dan maken ze precies de verkeerde keuze dan die jij genomen zou hebben. Voordat wij het wisten zaten we aan de koffie/thee op de Mini Camping. Waar wij altijd hartelijk wordt ontvangen door Chris. Chris en Sandra zijn de eigenaren en ze hebben grote plannen met hun Park de Nieuwe Riet. Zoals wij op het planbord konden zien. Energiezuinig huis. Geïsoleerd doordat ze met gras en grond ingebouwd zijn. Het zag er echt leuk uit. Jose Dekkers en Sientje Bastiaansen fietsten ons voorbij en zaten al lekker warm. Francis van de Riet, Jeanne Verhulst, Toos de Heide en Willy Stolker waren op 4 wielen gekomen. Dus het zat aardig vol daar bij de Nieuwe Riet maar wel gezellig. Ook aan tafel gingen de gesprekken gewoon door. Over de Boeren die een vrouw zoeken, wel rimpels of geen rimpels. Over haren die niet horen waar ze zitten. Zo was de koffie pauze gauw ten einde. Franka en Bets Roozen moesten even gekalmeerd worden, van de 4e versnelling naar de 3e. Ik had nog even medegedeeld dat ik met de Nationale IQ test mee had gedaan. Benieuwd hoe bij de hand ik ben. Ik hoorde bij de gemiddelde met een IQ van 99. De bedenktijd was wel heel erg kort. Maar als men misschien meer bedenk tijd had gehad dan ga je waarschijnlijk meer twijfelen over het antwoord. Het was weer een leerzame ochtend. Hier wens ik alle zieken beterschap en sterkte.
Groetjes Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu