22 okt - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

22 okt

Archief > okt 2015
Verslag Langeafstandsgroep Donderdag 22 oktober

Volgens de weergoden uit Den Bilt wordt het vandaag een natte dag. In de ochtend een beetje miezeren en later op de dag meer kans op een flinke regenbui. Niet echt om de vlag uit te steken, we doen het er maar mee. Het is niet anders. Aan de opkomst is het ook te merken, slechte 20 man/vrouw durven de uitdaging aan. We gaan vandaag op de koffie in het Steunpunt Oud Gastel, een van onze gezelligste adressen. Bij het aanmelden van de groep aan de koffiedames krijg ik geen verbinding, met behulp van Jos lukt het uiteindelijk wel. Ik heb waarschijnlijk een verkeerd nummer in mijn telefoon opgeslagen.
Bij mijn vraag “wie wil er voor oplopen” kijkt iedereen de andere kant uit, dus offer ik me maar op. Gelukkig komt Henk Kerkdijk na een tijdje met me oplopen, voor een praatje over van alles en nog wat. Om exact half elf kunnen we in het Steunpunt de benen onder tafel schuiven, waar de koffie met cake en ontbijtkoek op ons staat te wachten.
Henk Kerkdijk heeft voor vandaag zijn Turkse nicht meegenomen. Ze lijkt sprekend op Henk en is een alleraardigst vrouwtje. Alleen valt het op, dat ze met een licht Willibrords accent praat. Jammer, dat ze binnenkort weer naar huis gaat.
In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok op wintertijd, dus een uurtje terug. Deze verandering ondergaan we niet zonder problemen. Deze ervaren we de eerste weken na het aanpassen van de klok. Uit onderzoeken blijkt dat vooral baby‘s, kleine kinderen, zieken en ouderen hier last van hebben. Het verhoogt de stress, vermoeidheid, lijdt tot meer depressies en kan de gezondheid verzwakken. Bovendien gebeuren meer ongevallen op de weg, omdat mensen uit hun biologisch ritme gehaald worden.
Om aan al deze ellende te ontkomen heb ik met Wijm afgesproken, dat we dit jaar kiezen voor een korte winterslaap. We komen voorlopig het bed niet, zetten de klokken stil, laten de verlichting 24 uur per dag branden, gaan onze vetreserves aanvullen met een gigantische eetpartij en gaan morgen de griepprik halen. Ons krijgen ze er niet onder. Zeker te weten.
Wat de wandeling betreft, deze eindigde zoals voorspelt in een hoop nattigheid.
Tot de volgende week.
Piet Westerhof

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu