23 november - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

23 november

Archief > november
Verslag donderdag 23 november 2017

Van het weer kunnen we vandaag alles verwachten. In ieder geval een dikke windkracht 7, kans op een buitje en waarschijnlijk een waterig zonnetje. Het wordt eindelijk herfst. De afgelopen nacht heeft het zo hard gewaaid, dat een deel van onze tuinset in de vijver is beland samen met een paar bloempotten. De goudvissen zijn daar zo van geschrokken, dat ze geen enkele interesse hebben in het visvoer. Zal morgen wel over zijn. Het zijn echte hongerhalzen.
Nadat een aantal laatkomers zijn aangesloten kunnen we een paar minuten over negen met 30 personen (mag van Jos geen “man” meer zeggen) eindelijk op weg naar ons koffieadres De Nieuwenbergh in de Zegge. De koplopers kiezen er voor om via de chicane in de weg naar de Zegge en het buitenverblijf van de fam. Van Hooff naar ons koffieadres te wandelen. De windvlagen hebben af en toe behoorlijk vat op de groep. De lichtgewichten worden met de grote moeite uit de wind gehouden om te voorkomen dat is van de weg geblazen worden.
Coby Termijn en Anne Heuvelink zijn halverwege een beetje uit koers geraakt. Volgens hen moeten we vandaag naar de Luijenbergh. Of zijn ze een beetje in de war? Gelukkig sluiten ze even later weer aan. Om exact half elf gaan we in de Nieuwenbergh aan de koffie. Waar is Kees Maas toch, hij had er lang moeten zijn. De zorgzame Tonnie Jongenelis gaat op onderzoek uit en wat blijkt onze Kees zit in het kleine kamertje voor een grote boodschap. Even later is hij opgelucht weer terecht.
We worden verrast door 2 echte zwarte pieten, tegenwoordig een zeldzaamheid. Na al dat gezeur over veegzwart of pikzwart raak een mens behoorlijk van slag. Doe mij de laatste maar. Na een prachtige gezongen Sinterklaaslied worden we door de pietermannen ondergestrooid met zoetigheid. Jammer dat onze Hoevense Sint er vandaag niet bij is. Hij is heel streng voor de stouten onder ons, maar voor de rest een en al goeiigheid. Misschien zien we hem binnenkort.
Het net twaalf uur wanneer ik thuis ben. Weer een hele leuke wandeling gehad.
Tot de volgende week, de groetjes en het allerbeste aan iedereen.
Piet Westerhof
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu