26 nov - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

26 nov

Archief > nov 2015
Langeafstandsgroep 26 november naar Steunpunt Oud-Gastel

Vandaag wandelt de groep naar het Steunpunt in Oud-Gastel. Een prachtige locatie in een voormalige kerk in de voormalige gemeente Oud en Nieuw Gastel.
Ik was altijd al benieuwd waar Nieuw-Gastel lag, maar dat deel van Gastel is al weer eeuwen terug verdwenen. Wat oude landkaarten laten nog zien waar het heeft gelegen.
Piet , Henk K en ondergetekende “wandelen” per auto naar het Steunpunt. We worden daar direct verwelkomd door 2 enthousiaste gastvrouwen en krijgen meteen al koffie.
Het Steunpunt ademt altijd een sfeer van gastvrijheid uit en bij de koffie is er altijd een plak koek of cake.
Als de groep binnen komt van ongeveer 20 wandelaars is het gedaan met de rust en ook de schaal met cake verdwijnt als sneeuw voor de zon. En de zon schijnt vandaag na een paar sombere dagen deze week.
Jan Verschure is er nog steeds niet bij. Hij ligt nog in het ziekenhuis en moet helaas een 2e operatie ondergaan. Ook Ad Christianen en Jan Heeren zijn in het ziekenhuis opgenomen. Alle 3 sterkte

De penningmeester vertelde mij dat er nu 35 inschrijvingen waren voor het Kerstbuffet. Degene die nog willen deelnemen moet wel voor 7 december hebben betaald.
Groet Jos Diephuis

Korte afstand groep op weg naar de Cockpit.

Waar hebben wij dit aan verdiend, heel de week komt de regen met bakken uit de hemel en was het guur en koud. En zie nu, de zon schijnt en de stoom komt van de velden af. Wij krijgen het warm; dat kwam misschien dat Wym en ik zei de gek (Francien) behoorlijk de tred erin had. Anders dan normaal langs de weg gingen wij nu zo Bosschenhoofd door. Men zou niet zeggen dat Wym helemaal van de Veluwe via Dordrecht in Oudenbosch terecht is gekomen. Of moet ik zeggen Halderberge. Zo wandelend door de straten van Bosschenhoofd, vertelde ze die heeft dit en over huizen die van deze of gene verkocht zijn. Ik zei voor een import hier in Brabant ken jij wel veel mensen. Dat komt door Piet zijn activiteiten en aangezien ik wel eens mee ging leer je ook die mensen kennen. Daar heeft ze gelijk in. Aangekomen bij de Cockpit werd ons nieuwsgierigheid bevredigd met de vraag wat zal Gonny in haar plastic tasje hebben. Gonny was jarig geweest en trakteerde ons op een heerlijke speculaas cake. Ik hoop Gonny dat dat het was wat ik geproefd hebt. Na al die gezelligheid was toch echt weer tijd om de Cockpit te verlaten en de landing in te zetten richting huis. Bij het uitdiepen van de sloot kwam er een fiets boven water vermoedden wij. Hij stond netjes op zijn kop te drogen te wachten of de eigenaar voorbij zou komen. Dus herken jij je fiets op de foto, hij staat op het fietspad op de Vaartweg. Ik wens voor jullie en voor mij dat het ook een mooi weekend wordt ;geniet ervan. De zieken wens ik beterschap de jarigen een fijne dag.
Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu