29 aug. Zomerwandeling - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

29 aug. Zomerwandeling

Archief > Augustus 2019
Zomerwandeling lange groep 29 augustus 2019
In plaats van een reactie in het gastenboek, dat niet zo druk wordt bezocht een korte reactie van mij op de zomerwandeling. Het weer werkte goed mee, terwijl er een paar dagen te voren wat twijfels waren op de buienradar. Maar wat heb je aan mooi weer als een zomerwandeling niet wordt georganiseerd. Het bestuur had sinds Rotterdam de lat hoog gelegd voor zichzelf, maar ze zijn er in geslaagd ons een gevarieerde en relaxte wandeling aan te bieden. Jammer voor de thuisblijvers. Een deel van de wandelaars was met de fiets naar het vertrekpunt gekomen. Die waren al lekker opgewarmd bij het vertrek. Via een stuk van de vestingwallen zijn we naar de jachthaven in Noordschans gewandeld. Al gauw verschenen de eerste zweetdruppels en truien moesten uit.
Ofschoon ik het gebied vaak door fiets was ik verrast over het koffie adres; prachtig gelegen met uitzicht naar de Hoeksewaard, met heerlijk taart en koffie en uiterst vriendelijke bediening. Halverwege de koffie werden we vergezeld door de kortewandelgroep. Kennelijk heeft het bestuur een truc bedacht maar we kwamen gelijktijdig in Klundert aan.
In het vlas en suikermuseum stond er een uitgebreide broodmaaltijd op ons te wachten. Wat kunnen 40 mensen toch een lawaai maken als er wordt gegeten, maar ik interpreteer dit maar als een teken van de goede sfeer. Aansluitend zijn we rondgeleid in het museum. Wat je zoal van vlas niet kunt maken en hoe arbeidsintensief het is; ik had er geen voorstelling van. Wat hebben die mensen vroeger toch afgezien. Ik trouwens ook een beetje want 2 keer 3 kwartier staan is wel een aanslag op de benen.
Bestuur bedankt voor jullie arbeid om deze wandeling tot een succes te laten worden. Ga zo door
Groetjes:Jos

Korte Afstand groep 29 augustus 2019
Vandaag was de jaarlijkse zomerwandeling weer aan de beurt. Het bestuur had besloten deze in, of moet het op zijn, Klundert te houden. Wij vertrokken van het Steunpunt de gewone tijd als met de normale wandeling. Wij gingen richting Suiker-Vlas museum waar de auto´s geparkeerd werden. Daar begon ook de mooie wandeling richting ons koffie adres. Dat was het Paviljoen de Noordschans. Het was een rustige wandeling bijna geen auto´s die ons lastig vielen. Leuk dat er voetstappen lagen om bepaalde wandelingen te volgen. Wij namen de eerste route tegenovergestelde van de voetjes. Op de wal en langs het water, af en toe een heerlijk briesje. Gelukkig lag de zoveelste hitte golf achter ons. Het was heerlijk wandelweer. Aangekomen bij het Paviljoen zat de lange groep al heerlijk aan de koffie met gebak. Ook wij lieten de koffie/thee met gebak ons goed smaken. Daarna werd het tijd om terug te gaan naar het Museum. Waar een heerlijk verzorgde lunch op ons stond te wachten. Na de lunch kregen wij een rondleiding in het Museum. Wij werden in 2 groepen verdeeld, een groep ging naar het Vlas gedeelte de andere naar het suiker gedeelte. En daarna visa versa. Het waren hele leuke gidsen. Met leuke en interessante verhalen. Bij de groep waar ik bij zat wisten sommige er heel veel van. Zij hadden er vroeger mee te maken gehad, dat was ook zo bij het Suiker gebeuren. Zo rond half vier werd het tijd om huiswaarts te keren. Ik denk dat ik namens mede wandelaars kan spreken dat wij een hele mooie dag gehad. Het weer, het eten en de sfeer was heel gezellig. Ik denk dat de thuisblijvers die zijn gaan wandelen ook lekker hebben gezeten bij de Cockpit. De zieken beterschap en een fijn weekend.
Groetjes Francien


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu