3 dec - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

3 dec

Archief > Dec 2015
Vol verwachting klopt ons hart..!!!

Vandaag was het de Sinterklaasloop naar Café Stroop.
Of Sinterklaas zou komen dat was nog maar de vraag. Waren wij wel lief genoeg geweest. Nou dat waren wij, als wij nou eens “Sinterklaasje komt maar binnen met je knecht” zouden zingen zou hij dat horen. Nou dat deed hij, daar kwam hij met zijn Pieterknecht. Misschien was ik een beetje te uitbundig om hem zo toe te zingen. Gisteren te horen gekregen dat Jan Heeren was overleden, maar Jan kennende had hij echt gewild dat de Sint niet weg moest blijven, tenminste dat denk ik. Hierbij wens ik de familie en vrienden heel veel sterkte deze periode.
Nadat de Sint zich gezeteld had kwam zijn grote boek tevoorschijn, uit zijn boek kwam verschillende namen tevoorschijn die bij Sint op audiëntie moest komen. Uit onze groep was dat Beppie Goovaerts, Nellie Renner , Hanny Vervat, Willie Stolker en Toos de Heide en Gerard Buckens en Ad en Andre Ham. Ook werd het bestuur in het zonnetje gezet, Jammer dat Jos verstek moest laten gaan. Andere verplichtingen die hij rond deze tijd vaak heeft. Na de koffie met lekkere banketstaaf, werd het tijd om Sinterklaas uit te zwaaien met een “Dag Sinterklaasje”.
Nog even dit 17 december kerstdiner bij Osaka nog niet opgegeven? Doet dat dan nog gauw, volgende week 10 december gaat de wandeling weer naar Stroop. Waarom? Op die dag zijn Wym en Piet Westerhof 50 jaar getrouwd en hadden graag de twee groepen bij elkaar op de koffie. Het was weer fantastisch wandelweer, en het lijk wel of de winter niet wilt komen. Maar wat niet is kan nog komen. Ik wens de zieken heel veel sterkte en beterschap en de jarigen, vooral de goed heilig man de Sint een fijne dag. En dat wij allemaal maar lekker verwend worden door de lieve Sint.
Groetjes Francien


Verslag donderdag 3 december

Mededelingen
Voordat de wandeling vandaag begint heb ik een paar verdrietige mededelingen voor de groep.
Allereerst het toch plotseling overlijden van Jan Heeren gisterochtend. We wisten al een tijd dat Jan ernstig was en dat er geen kans meer op genezing voor hem was. Jan was lid sinds de oprichting van onze vereniging. Wij condoleren de familie Heeren met dit verlies en wensen hen veel sterkte de komende tijd.
De ernstige zieke Ad Christianen is overgebracht van het Academisch Ziekenhuis Antwerpen naar de Hospice in Etten-Leur. Wij wensen Ad en zijn familie heel veel sterkte de komende dagen.
Het bestuur heeft besloten om de geplande sinterklaasviering voor vandaag, ondanks deze mededelingen, in aangepaste vorm door te laten gaan.

Het verslag van de Sinterklaasviering
Door gebrek aan voldoende vermogen op mijn telefoon geeft Jo Rijnvos deze keer aan Café Stroop door, dat wij 35 man onderweg. Om kwart over tien zit de hele club aan de koffie met speculaas en banketletter, ongeduldig te wachten op de komst van de goedheiligman. Evenals vorig jaar verzaakt Jos Diephuis zonder opgaaf van reden. Ook de Sint vindt dit behoorlijk vervelend, als secretaris van de club moet hij er zeker bij zijn. Het wordt in het grote boek genoteerd. Gelukkig heeft de Sint een echte zwarte Piet meegenomen. Geen gedoe met gekleurde pieten en zo hoort het.
Maar de Sint zou de Sint niet zijn als hij niet een paar leden van de wandelvereniging naar voren zou roepen om wat aardigs te zeggen of wat licht corrigerende woorden. Het is duidelijk dat Sint houdt van traditie en ontzag. Zou werden mensen die de Sint met “je”aanspraken onmiddellijk gecorrigeerd. Willem van Dijkhuizen kan dit beamen. Ook met een zwaar Heikes dialect kon de Sint niet echt uit de voeten en moest zijn Piet inschakelen om het gesprek met Tonnie Jongenelis tot een goed einde te brengen. Cees Maas heeft de Sint samen met de hele zaal toegezongen. Een kleine man met een grote stem. De Sint stelde ook vast dat er nogal wat bijdehante leden aanwezig waren. Ene Joop ( zijn achternaam wordt uit privacy overwegingen weggelaten) spande daarin wel de kroon. Van de andere kant brengt dat ook wel vrolijkheid met zich mee. In het verslag van de korteafstandsgroep is nog een aantal leden gemeld, die door de Sint zijn toegesproken. Na een half uur vond de Sint het welletjes en werd met een “Dag Sinterklaasje”de zaal uit begeleid. Ondergetekende heeft nog een kort contact met de Sint en zijn Piet gehad en zij meldden dat ze het een aardige vereniging vonden en vast van plan waren om nog eens terug te komen.
Conny Verschuren geeft aan, dat ze bijzonder geraakt door onze belangstelling voor haar zieke Jan. En wil iedereen daarvoor hartelijk danken. Het herstel van Jan gaat uiterst moeizaam. Het zal nog hele tijd duren, voordat hij het ziekenhuis kan verlaten. Hij is nog te ziek om bezoek te kunnen ontvangen. Jan en Conny het allerbeste namens iedereen.
We komen thuis met de gedachte, dat de Sinterklaasviering niet opweegt tegen het verdriet van de families Heeren en Christianen.
Tot de volgende week en het allerbeste voor iedereen.
Piet Westerhof
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu