3 oktober - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

3 oktober

Archief > Oktober 2019
Korte Afstand groep naar de Luijenbergh
Ik denk dat de natuur niet te klagen heeft, verleden week was het al een regen wandeling en vandaag was het hetzelfde. Maar gelukkig alleen voor de helft. Op de terug weg kregen we zelf het zonnetje mee. Vandaag gingen wij met 14 man op pad naar ons koffie adres het Bed en Breakfast de Luijenbergh. Jo van de Nobelen en ik waren de schaapjes die de kudde op sleeptouw namen. Jo vroeg mij of ik in mijn verslag een oproep wilde doen voor de wandelclub van Zorgcentrum de Zellenbergen. Iedere woensdagochtend gaan vrijwilligers met de bejaarden die in rolstoel zitten ca. een uurtje wandelen. Van de kant van de bejaarden is er veel animo . Er worden regelmatig mensen teleur gesteld omdat er geen duwers zijn. Zielig is het dan als men in de huiskamer zit te wachten om mee te gaan en er geen duwers zijn. So wie So, als er wel genoeg duwers zijn wordt de woensdag groep te groot. Daarom vroeg de activiteiten leidster aan Jo of ik in het verslag wilt vragen of er mensen zijn die eventueel met die wandelclub mee wilt doen. Zij willen de dinsdag dan ook gaan wandelen. Het neemt ongeveer een uurtje van je tijd in beslag. Toch fijn dat die mannen en vrouwen even een luchtje scheppen met een rondje in Oudenbosch. Achteraf lekker gezamenlijk koffie/thee drinken.
Onze wandeling ging voorspoedig ondanks de regen. Aangekomen zat de vaste kern weer op ons te wachten. Weer hebben wij een 80jarige erbij gekregen. Bets Roozen had van de week haar tachtigste verjaardag gevierd, bij dit koffie adres, en trakteerde ons op heerlijke bonbons. Uiteraard werd er een lang zal ze leven uit volle borst mee gezongen. Natuurlijk werd er ook gepraat over de Boeren voor hun brood op kwamen. Dit was echt een staking waar, denk ik, heel Nederland achterstond. Want gelijk hadden zij. Ik wil hier dit over zeggen. Wij zijn een stipje op de hele wereld kaart. Maar lopen voorop om het voorbeeld te geven. Zo zou ik nog meer kunnen zeggen maar maak er maar geen politiek verslag van. Zo werd het tijd om ook weer te vertrekken. Gelukkig was het droog en heerlijk wandelweer. Het zonnetje kwam ook nog even te voor schijn, maar wel met een grote grijze wolk om zich heen. Die gelukkig niet openbrak. Zo kwam er weer een einde aan een leuke wandeling. De jarigen van Harte Gefelicteerd en de zieken beterschap en sterkte. Fijn Weekend.
Francien

De wandeling lange groep 3 Oktober 2019
Vandaag gaat de wandeling naar de 7e hemel in Hoeven. Als we thuis weggaan is de lucht donker en dreigt er regen die we op de heenweg ook volop gekregen hebben. Ja het is even wennen na 4 weken vakantie in Spanje, droog, zonnig en lekker warm, nu kil en nattig maar ja ook dit overleven we weer wel. De opkomst viel niet tegen we waren met 17 personen die op stap gingen, waaronder ook ons nieuw lid Ron Ottervanger die na een keer meelopen, heeft besloten toe te treden tot onze groep. Ron welkom en veel wandel plezier. Via de bekende wegen gaat het naar Hoeven, onderweg een paar keer gebeld maar geen verbinding. Na 4 pogingen succes en gemeld dat we er aan kwamen. Iets voor half 11 waren we op ons koffie adres waar ook Jos bij ons aanschoof. Tonny Bakkers zorgde ervoor dat er een kaart getekend werd voor de ongelukkige Jeanne Vissenberg die met haar fiets gevallen is en daar de nodige blessures bij opgelopen heeft, Jeanne beterschap. Op de terug weg via de Brede Balrauw nog 2 reeën gezien die dwars over de weg voor ons het veld in vluchten, altijd mooi om dat te zien. Rond 12 uur waren we weer terug in Oudenbosch . Alle geblesseerden en zieke sterkte en beterschap en voor allemaal een prettig weekend. De groeten Jo

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu