30 november - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

30 november

Archief > november
Korte afstand groep naar Steunpunt Hoeven.
Wat zou het weervrouwtje ons weer brengen vandaag. Het vrouwtje zou naar binnen gaan vanwege de regen en heel even naar buiten komen door zon. Maar dat naar buiten komen gebeurde niet zoveel, of eigenlijk helemaal niet. Dat deden wandelaars van onze groep ook niet. Met 10 man vertrokken wij van het steunpunt en onderweg sloot Lia Wijnen zich nog aan. Nog even en de gehele route die wij gewandeld hebben, is weer mooi geplaveid. Er moet nog een mooie aankleding komen met wat bomen en nu maar hopen dat de snelheidduivels zich een beetje inhouden. Maar als ik het zo in de bode las, is Hoeven niet erg blij met de nieuwe omweg. Zij hebben nu veel last van het verkeer, en vooral van de hardrijders. 
Ik denk dat ook Bosschenhoofd niet zo blij is. Ja het gezegde is de een zijn dood de ander zijn brood. Maar wat wel mooi wordt is dat men om en voor de Basiliek een stadspark gaan maken. Ik spreek nu namens mijzelf. Ik heb het altijd irritant gevonden dat het plein voor de Basiliek altijd vol met auto’s staat. De planning was altijd geweest om van het Jezuietenplein en Basiliekplein een mooi geheel te maken. En dan Markt 68 waar zoveel over te doen geweest is, wat een bouwval is dat geworden, slopen zeg ik, nu ook de Pastorie gesloopt wordt, krijgt men een heel mooi geheel. 
Nu zitten wij in eind 2017 en 2018 wil men dat het allemaal gerealiseerd is. Dan wordt het nog een mooiere wandeling richting Hoeven. Na twee buien die ons wandelplezier een beetje verstoord hebben zijn wij toch blij dat we de wandelschoenen weer aan getrokken hebben. De zieken wens ik beterschap en sterkte en de feestvierders een fijne dag.
Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu