31 Januari - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

31 Januari

Archief > Januari 2019
Verslag donderdag 31 januari

De vorige week heeft Jos een aanzet gegeven om schrijvers voor het wandelverslag te mobiliseren. Als alles volgens het plan verloopt gaan we elke week de pen overdragen aan een andere schrijver. Deze week ben ik aan de beurt.
Ik heb me deze week verbaasd over de Brexit informatie, welke door de politiek wordt voorgeschoteld. Zo kwam afgelopen Maandag eerst de staatssecretaris en ’s avonds de minister bij Jinek met de boodschap dat we ons goed moeten voorbereiden op de Brexit. Een Brexit-deal, of een Hard-Brexit of toch een No-Brexit. Alle opties staan nog open!! Met mooie zinnen en aangedikt politiek gebrabbel probeerden de dames wat helderheid in de zaak te geven. Het was een leuke poging, helaas niet echt overtuigend. Een ding is wel zeker wanneer het geld gaat kosten, weet ik wel wie voor de rekening opdraait.
De overwinning van Feijenoord op Ajax met 6-2 afgelopen zondag was een topprestatie. Wat een mokerslag en die kwam hard aan. Er is nog nooit zo veel gezongen en gefeest in de Kuip. Het miljoenen elftal staat weer met beide blote poten in de klei. En binnenkort treffen ze elkaar weer voor de KNVB-beker. En weer in de Kuip. Reken maar, dat het deze keer niet zo makkelijk zal gaan. En als PSV-fan ben ik de lachende derde. En zo is het maar net.
Van de weersvoorspellingen krijg ik de laatste weken het heen en weer. In West Brabant zou gisterochtend het verkeer door sneeuwval te maken krijgen met gladde wegen. Rijkswaterstaat had in het land 2000 man paraat staan met sneeuwschuivers en een paar duizend ton strooizout lag klaar om uitgereden te worden. De NS ging over tot sterk ingekorte dienstregeling. Nou niks van dat alles, een sneeuwbui van drie keer niks. Een laagje poedersuiker maakt meer indruk. Gelukkig maar. Geen sores op de wegen en het spoor. Je zal voor woonwerk afhankelijk zijn van het openbaar vervoer of je auto, om een punthoofd van deze misinformatie te krijgen. Maar hoe het beter kan zou ik ook niet weten.
Ondanks de kou en opgevroren wandelpaden stonden in het Steunpunt toch 20 enthousiastelingen ongeduldig te wachten op het vertrek. Samen met Jo Rijnvos namen we de groep op sleeptouw. We besloten om de vaste route over de fietsbrug niet te nemen, maar via het gestrooide fietspad richting Oud Gastel en langs de Vierschaarstraat tenslotte een rondje door het dorp op weg naar het Steunpunt. Het kostte wat moeite om het Steunpunt te bellen met de mededeling dat we onderweg waren. Maar de aanhouder wint. Om exact half elf zitten we aan de koffie met een plak lekkere peperkoek. En om ons heerlijk op te warmen.
De weg naar huis valt deze keer op het aantal sanitaire stoppen, van nat of vast. Kou op de blaas of andere edele delen zal vast de oorzaak zijn. Op gepaste afstand wordt op de pleger(s) gewacht, zodat we met de complete groep om half een weer thuis zijn.
Mijn pen droogt, dus is het tijd op te stoppen. Voor iedereen de beste wensen en voor de zieken sterkte en beterschap. We denken aan jullie.
Voor de volgende week draag ik het verslag over aan Fons Tak.
Groetjes,
PietKorte Afstand groep naar de 7e Hemel
Zoals boven vermeld ging de wandeling naar de Lunchroom de 7e Hemel te Hoeven. Met 18 mannen en vrouwen gingen wij op pad. Toen ik naar het steunpunt liep en onderweg Francis en Wym tegenkwam gingen wij gezamenlijk de spoorbaan over. Gelukkig was de trein net gepasseerd. Het was spiegelglad tussen de spoorrails. Je moet er toch niet aan denken daar onderuit te gaan. Wij hielden elkaar een beetje vast, want mocht je onderuit gaan is het toch makkelijker om sneller op te staan, en je valt niet zo hard. Bij het vertrek vanuit het steunpunt deed ik nog even een waarschuwing uitgaan, dat er hier en daar wel gladde plekken kunnen zijn. Het was wel een kleine wereld. Of het nu smog, op de radio had men het over smog, of mist, het was in ieder geval grauw en killig. Het is saaie weg recht toe recht aan, maar wel goed begaanbaar via het fietspad. Aangekomen bij de 7e Hemel zaten toch 10 personen al op ons te wachten de trouwe kliek. Ik heb mijn foto’s eens terug gekeken van 10 jaar en 5 jaar terug van eind Januari, koud hadden wij het maar sneeuw was er toen ook niet te zien. Maar wel zonnig. Ook weer leuk om te zien de wat jongere koppies, en de wandelaars die nu niet met de groep mee wandelen maar wel trouw op de koffie komen. Uiteraard werd er ook gesproken over mijn cluppie Feijenoord, wat een prestatie of ze landskampioen geworden waren. Maar de Amsterdammers staan weer met beide benen op de grond. En nu maar hopen dat zij geen revanche nemen op 27 februari voor de beker. Wat een koude golf gaat er over een gedeelte van de Verenigde Staten als het maar niet de grote oceaan overkomt. Moet er niet aan denken -30 graden. De graden waren zo snel gedaald en de grond nog te warm dat er gewoon ijsstoom ontstond. Ik zie dat net zoals koudijs waar de wratjes bij de kinderen weggebrand werden. Of waar ook mee gekookt wordt. Wat een gezwets zullen jullie denken als jullie dat vinden leden van de korte groep. Kom eens met een verhaal om hier neer te zetten. De lange groep is ook gestart met een estafette. Het hoef niet perse over de wandeling te gaan. Ik hoor veel geklets rondom als wij wandelen. Waar over praten wij zoal en die gesprekken gaan tijdens de koffie drinken gewoon door. Zieken wens ik beterschap en de jarige of iets anders te vieren een fijne dag.
Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu