31 maart - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

31 maart

Archief > maart 2016
31 maart Korte afstand groep

Vandaag ging de wandeling naar de Schans. Met 23 wandelaar gingen wij op pad naar het oude Zijde Museum de Schans, dat nu geen museum meer is maar in particulier bezit is. En waar Wilma Hopmans ons altijd heel vriendelijk ontvangt. Over de wandeling kan ik heel weinig vertellen, die ging over de bekende wegen. Bij aankomst waren ook de anti lange lopers ook weer op de koffie. Ook Mijntje en Michel Hoppebrouwers kwamen op de koffie. Het is altijd weer gezellig daar het koffie drinken, ook werd er nog gezongen voor Francis van de Riet die gisteren haar verjaardag vierde. Dus werd er uit volle borst lang zal ze leven gezongen. Natuurlijk ook voor diegene die ook nog jarig geweest waren. Ria Terlouw hield nog een pleidooi om vrijwilligers te charteren om op de woensdagochtenden met mensen uit de Zellenbergen te gaan wandelen of te begeleiden tijdens het wandelen voor een uurtje. Te weten van half elf tot half twaalf. Ze zijn met een klein groepje begonnen en de groep groeit gestaag, en nu het mooie weer er weer aankomt zullen er meer mensen behoefte hebben om er even uit te zijn. Volgens Ria genieten die mensen enorm. Kunnen jullie zelf niet misschien iemand uit de vrienden of kennissen kring die voor zichzelf een uurtje buitenlucht lekker vind en gelijk iets voor het goede doel doet. Helaas zijn mijn woensdagen bezet anders zou ik er geen moeite mee hebben. Voordat je het weet zit het koffie drinken er weer op en is het tijd op huiswaarts te keren. Ondanks het mooie weer besloten wij, met overleg, kortste weg terug naar huis te nemen. Michel en Mijntje liepen ook mee terug. Ria had weer een paar kaarten meegenomen en die gingen rond voor te tekenen voor de zieken in ons midden. Houd er rekening mee morgen 1 april dus laat je niet in het ootje nemen. Ik ben nog even in de oude doos gedoken en doe er een paar foto’s bij van de wandeling in Veldhoven die wij in Mei van 2006 hebben gedaan. De zieken beterschap en de jarigen een fijne dag.
Groetjes Francien

Verslag donderdag 31 maart
In eerste instanties had ik me voor wandeling van vandaag bij Jos afgemeld. Weer teveel last van mijn rug. Tegen alle verwachtingen in, ging vanochtend na een lange warme douche een stuk beter. Toch maar proberen. Ik heb er geen spijt van gehad. Op weg naar de Zevende Hemel in Hoeven raak ik snel achterop. Het ligt niet aan het stevige tempo van Fons en Joop, maar het geklungel met mijn IPhone. Een telefoonnummer op internet zoeken, bellen en wandelen tegelijk lukt mij niet. Heb ik eindelijk verbinding, blijft dat onze koffietent nog niet bemand is. Gelukkig bellen ze na een kwartiertje zelf terug. Er wordt voor 25 man koffie gezet. Na dik 2 kilometer heb ik de groep drijf nat van zweet weer bijgehaald. Effe inhouden voor een bejaard bestuurslid is er niet bij.
Joop vertelt een beetje trots over het succes van de dinsdagochtend wandelgroep. Waarschijnlijk gaan ze binnenkort met 10 man aan de wandel. We krijgen er een concurrent bij.
Familie van Hooff is na een weekje Portugal behoorlijk bijgekleurd. Terwijl het weer eigenlijk niet ideaal was. Willem van Dijkhuizen heeft een vriend mee naar de club genomen, om aan de sfeer te proeven. En zo te zien niet zonder succes. Misschien kunnen we over een tijdje een nieuw lid inlijven.
Over wat de volgende week woensdag te stemmen bij het 1e raadgevend referendum over het Associatieovereenkomst zijn de mening behoorlijk verdeeld. Jan Verschuren wordt uitgenodigd om een stemadvies te geven. En dat kan je aan hem overlaten, hij heeft duidelijk zijn roeping voor de politiek gemist. Bijna een echt 2e Kamerlid met een diepgaand raadselachtig betoog. Jammer, Jan weet het ook niet. Wel een hoop lol een daar gaat het ons om.
Voor de spoorbomen op de Bosschendijk neem ik afscheid van de groep. Het was weer een leuke wandeling. Het allerbeste voor iedereen en tot de volgende week.
Piet Westerhof 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu