4 dec sinterklaasfeest - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

4 dec sinterklaasfeest

Archief > dec 2014
Verslag donderdag 4 december

Nog een dagje slapen en dan ………. pakjesavond. Vroeger, dat is voor ons heel lang geleden, zetten we week voor Sinterklaas onze schoen met wortel en groenvoer bij de kachel. Voor het naar bed gaan werden door de kleintjes uit volle borst een paar liedjes gezongen voor de goed heiligman. Met een beetje geluk was je schoen de volgende ochtend gevuld met pepernoten en ander lekkers. Het was voor ons een van de mooiste weken van het jaar.
Er is veel veranderd, de kachel is al lang afgevoerd naar de oud ijzerboer en zwarte piet dreigt onthoofd te worden door een aantal zeurpieten (vast geen knechten van Sinterklaas). Gelukkig is het voor onze kleinkinderen nog steeds een ontzettend leuke tijd en daar gaat het uiteindelijk om.
Vandaag zijn we te gast bij Saskia van Boerderij De Zellebergen. Om kwart over tien was iedereen (dik 60man) binnen, behalve Jos Diephuis. Zonder bericht thuis gebleven, dat we niet van hem gewend, hij zal wel teveel last van zijn schouder hebben. Waar hij de volgende week aan geopereerd gaat worden. Jos, veel sterkte we duimen voor je.
De koffiekamer staat bol van de Sinterklaasliedjes en gezelligheid en op de tafels staat heerlijk gebak met strooigoed op ons te wachten. Alleen Saskia is nergens te bekennen of zou ze met Jos een dagje op stap zijn? Horen vast nog wel keertje.
Wanneer we net aan de koffie met gebak zitten, wordt iedereen erg nerveus er staat wat te gebeuren. De spanning loopt op. Plotseling totaal onverwacht komt Sinterklaas met 2 pietermannen op bezoek. Wat een verrassing, dat de man ondanks zijn hoge leeftijd en alle drukte toch tijd heeft vrijgemaakt om bij de club langs te komen. Wanneer hij met veel moeite in de stoel geholpen is, begint de Sint wat chaotisch in zijn boek te bladeren. De pieten hebben de laatste week het e.e.a. voor hem opgeschreven. Een aantal leden moet bij de Sint op het matje komen. Als eerste moet Francien bij de Sint komen, ze wil op zijn schoot zitten, maar dat is iets teveel van het goede. Daar is de Sint niet opgebouwd. Hij heeft gehoord dat Francien nogal hard praat, maar dat ze wel heel goed in het regelen van koffieadressen en kan heel mooie verslagen schrijven. Sint is heel tevreden over haar en als dank mag ze iets lekkers uit de doos kiezen.
De Sint is heel tevreden over Frans van Kampen, aan hem is te danken dat de korte groep altijd op tijd vertrekt en thuis is. Hij houdt van orde en regelmaat. Waarbij zijn fluit een grote rol speelt.
De Sint heeft gehoord, dat Koos Raaijmakers en Joke Dirven een beetje verkering hebben. Het is goed te zien dat ze een klik hebben. Met Sint hopen we, dat ze nog veel gelukkige jaren tegoed hebben.
De Sint is een beetje bezorgd om Kees Maas. Hij is bekend met de wandelroutes rond Oudenbosch, toch is het al eens voorgekomen dat we bijna verdwaalden. Het schijnt dat Kees nogal driftig zwaait met zijn armen bij het wandelen, dit heeft diverse malen bijna tot letselschade geleden. Hij belooft beterschap met een prachtig Sinterklaaslied.
Jammer dat Jos, er niet is. De Sint noemt hem een voorbeeldig bestuurlid. En zo zijn er maar weinig. Jos onderhoudt de website en het smoelenboek en zet wekelijks de verslagen met foto’s op de site. En dat is niet alleen veel werk, maar ook heel secuur. We hopen dat hij nog lang bij de club blijft.
Sint vraagt extra aandacht voor onze Fons. Fons heeft dit jaar grote problemen gehad met zijn gezondheid, gelukkig is hij bijna weer de oude. Sint dankt Joop Damen, het wandelmaatje van Fons, voor zijn steun en aandacht op de moeilijke momenten. De lovende woorden van Sint maken veel indruk op Joop en Fons.
Ook over onze voorzitter en penningmeester is de Sint meer dan tevreden. Hij heeft er maar druk mee, contributie innen, de financiën streng bewaken en uitstapjes e.d. regelen. Gelukkig kan hij hiervoor altijd rekenen op de steun van de andere bestuursleden.
Als laatste moet Ria Terlouw bij Sint komen. Zij is de bezige bij van de club, naast het bestuurslid is zij ook goed in het maken van felicitatiekaarten en actief in de het Verzorgingshuis De Zellebergen. Het zijn haar grootste hobby’s. Sint vindt, dat we een voorbeeld aan haar kunnen nemen.
Sint heeft haast, hij moet nodig een deur verder en heeft nog andere afspraken vandaag. Het bezoek heeft zo te zien zijn tol geëist van de oude man. Onder luid applaus verlaat de oude man voetje voor voetje de zaal.
Piet dankt tenslotte Saskia en haar medewerkers voor de geweldige ochtend en het heerlijke gebak. Een zoen van iedereen met een dikke tien.
Hoewel Jos er niet was, was zijn bijdrage aan de ochtend wel merkbaar. Namens iedereen, het was een ontzettend gezellig Sinterklaasfeest en zeker voor herhaling vatbaar. Zie ook de foto's
Piet Westerhof
4 december

Sinterklaasje komt maar binnen met je knecht…lalala

Vandaag gingen wij van de korte en lange afstand wandelgroep koffie drinken bij Boerderij de Zellebergen. Daar aangekomen stonden de kopjes met overheerlijk gebak al klaar, tafels leuk versierd met pepernoten. Wij van de korte kwamen er eerst aan. Zwarte Pieten vermaakten ons met het hollen en het koffie schenken. Wij maar raden of de goed Heiligman ook nog zou komen. En ja, Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht werd er uit volle borst gezongen. Zoals altijd was onze hof fotograaf Mijntje paraat om dat allemaal op de gevoelige plaat vast te leggen. Altijd leuk om haar plaatjes te bekijken en ik neem aan jullie ook. Zou ook wel eens leuk zijn om jullie waardering daarover uit te spreken in het gastenboek. Tenslotte kunnen wij ze ook gewoon pakken voor eigen gebruik. Mijntje bij deze bedankt voor altijd weer die mooie plaatjes van je. Verscheidende mensen werden op audiëntie bij Sinterklaas geroepen. Wat wist die man veel van de mensen. Frans van Kampen kreeg er zelf blosjes op zijn wangen van. Ria Terlouw liet de Sint weer blozen. Ria is een vervent kaartenmaakster en de Sint zei dat ze heel veel met een Cuttlebug werkte. Ria floepte er ineens uit “ik heb ook een Happy cut”. Al met al hadden wij een heel gezellig koffie pauze. Cees Maas liet ons nog even met z’n allen een liedje zingen. De koffie was voor eigen rekening maar de Boerderij de Zellenbergen nam het gebak voor hun rekening. De koffie afrekening ging wat chaotisch, en ik hoop wel dat iedereen zijn koffie of thee betaald heeft. Willy Stolker werd alvast toegezongen voor haar 85ste verjaardag op 19 december, en als wij niet te ver wandelen neemt zij nog steeds de kop van de ploeg. Maar de oudste is ze niet in de groep. Dat is Nelly Hack die volgend jaar mei 87 hoop te worden. Mee lopen doet ze niet meer, maar trouw waar wij ook zijn komt ze met het fietsie naar het koffie adres. Zo, ons volgende samenzijn is met het kerstdiner, op 18 december. Tot 9 december is het nog inschrijven, jullie weten betalen is ingeschreven zijn . Zo loopt 2014 weer ten einde. Hierbij wens ik de zieken beterschap en sterkte.

Groetjes Francien.
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu