6 aug - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

6 aug

Archief > augustus 2015
Verslag donderdag 6 augustus langeafstandsgroep

Sinds Dinsdag is het echt zomer geworden, een heerlijke zonnetje met een temperatuurtje even boven de 25 graden en een heerlijk briesje om wat af te koelen. Tegen het weekend een klein dipje en waarna de zomer in alle hevigheid terugkeert. Wat treffen we het. Aan de opkomst (22 man) is te merken, dat er veel met vakantie zijn.
Helaas lukt het niet om ons koffieadres het Steunpunt Oud Gastel van onze komst op de hoogte te stellen. Op geen enkele mogelijkheid krijgen de mensen aan de telefoon. Zelfs na een paar verwoede pogingen van Henk Kerkdijk blijft de lijn dood. Gelukkig heeft men op onze komst gerekend, want de koffie staat klaar.
Voor ons vertrek hebben we diepgaande discussie, wat de beste wandelschoenen zijn. De ene zweert bij Lowa of Meindl, de mijne komen van de ANWB, alleen Willem van Dijkhuizen heeft zo te zien een paar top schoenen aan. Al hebben ze meer weg van een paar modieuze badslippers, dan stoere kilovreters. Hij zweert erbij en ze zijn bij de Aldi te koop voor € 20. Als goedkoop maar geen duur koop is. En ja hoor, na de koffie druipt Willem wat verlegen af. Zijn schoenen zijn na 7,5 km totaal op en hij moet terug met de bus. Volgens Ben Jonkers rijdt deze om de 3 uur, dat wordt even wachten. Nu maar te hopen dat de garantie niet tot de voordeur is, anders moeten we de volgende week met de pet rond.
Kees Maas gaat binnenkort bij de fruitboer de bomen in om appels en peren te plukken. Als het een beetje mee zit zijn de bananen ook tegen die tijd rijp. Naar schijnt worden deze zonder ladder geplukt, vooral Kees kan daar heel aardig mee uit de handen en voeten.
Jos Diephuis heeft van de specialist te horen gekregen dat hij een hernia heeft. Met medicatie en veel rusten moet het probleem binnen 8 weken verholpen zijn. We zullen hem de volgende week kaartje sturen.
In overleg met Fons nemen we de kortste weg via Kuivezand terug naar huis. Gelukkig is het niet druk op het fietspad en komen wel bezweet, maar zonder kleurscheuren net voor half een bij het Steunpunt aan.
Voor de degene, die zich nog niet heeft aangemeld hebben voor de zomerwandeling, het kan deze week nog. En als laatste, jullie doen de penningmeester een groot plezier om deze week jullie bijdrage over te maken.
Tot de volgende week.
Piet Westerhof

Verslag donderdag 6 augustus korteafstandsgroep

Vandaag was de wandeling van de korteafstandsgroep naar het Steunpunt in Bosschenhoofd. Via Industrieweg,Galgestraat, door Bosschenhoofd. Vandaag had ik een handicap om het koffieadres te bellen. Zondag ben ik tijden het fietsen hier in Oudenbosch mijn smartphone verloren. Zonder dat ik er erg in had, had ik hem in mijn kontzak laten zitten. Ik dacht dat ik hem ‘s morgens aan de oplader had gelegd, wat de bedoeling was. Maar een mens als mezelf kan chaotisch zijn. Had hem mee naar beneden genomen omdat die opgeladen moest worden, maar kom ik beneden ga je andere dingen doen dan dat je moet doen. Ook nog een tijdje in de tuin gezeten. Dacht zo in de middag gaat een stukje fietsen, in Oudenbosch. Na het fietsen moest ik een berichtje sturen dus loop naar de oplader waar mijn telefoon aan had moeten liggen maar nee. Dus toch boven laten liggen. Nee, bellen ernaar niets. Dus blokkeren die handel. Ik had die telefoon van mijn dochter gekregen er zat een 2 jarig abonnement op, waarvan ik er maar 8 maanden van had gebruikt. Een nieuwe simkaart gehaald, had nog een wat oudere telefoon liggen. Die niet werkt na behoefte. Dochter lief is hier en daar aan het informeren of onder haar vrienden kring nog iemand zo’n ding heeft liggen. Bij deze vraag ik het ook aan mijn wandelvrienden. Wie heeft er nog een smartphone rond slingeren. Dit verhaal vertel ik ook omdat ik het steunpunt niet kon bellen. Ook geen foto’s maken wat ik daar mee deed. Al mijn nummers staan in mijn verloren telefoon. Vooral het mobiele nummer van het steunpunt. Bezweet kwamen wij aan. Waar inmiddels een tafel vol met niet wandelaars maar wel gezellige koffie drinkers, al op ons zaten te wachten, dus dat wij kwamen wist men wel. Voor Jos Diephuis werd er een kaart getekend omdat hij voorlopig geveld is door een hernia. Jos hier ook nog beterschap. Was wel grappig, de kaart was voor Jeanne Bosman die ook al een tijdje in de lappenmand zit, en ook waarschijnlijk een lichte hernia heeft. Maar Jeanne kwam met Francis v.d. Riet koffie drinken. Dus kwam het spontaan ter sprake om Jos beterschap te wensen. Jeanne natuurlijk ook beterschap en al diegene die ook uit de running zijn. Op de terug was gingen we een beetje klunen omdat we geen zin hadden om helemaal om te lopen. Overal zagen we nekhaartjes nat worden. Maar ondanks de warmte was het toch weer een gezellige ochtend. Ik kreeg al een mededeling dat er volgende week zeker 10 man minder zijn. Want uit de wandelclub is er ook een fietsclubje ontstaan die al jaren iedere dinsdag middag fietstochtje maken. Nu hebben ze besloten en dat allang besproken, en kon niet anders dan op donderdag, een boottocht naar Rotterdam te maken. Nou mensen veel plezier altijd weer leuk vertoeven in mijn geboorte stad. Dit was mijn telefoon verhaal. Ben al wat opgevrolijkt maar het was BALEN .
Groetjes Francien 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu