8 december - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

8 december

Archief > december
Verslag donderdag 8 december
Het is een tijdje geleden, dat door mij een stukje over de wandeling is opgeschreven. Ziekte en vakantie waren de oorzaak hiervan. Dus zal ik vandaag extra mijn beste doen.
Volgens de berichten wordt het vandaag bijzonder goed wandelweer. Vooral na de koffie knapt het snel op. Wanneer we op negen uur vertrekken tel ik 25 deelnemers en dat is een behoorlijk aantal voor de maand december. Je weet het nooit na Sinterklaas, voordat je door hebt zit er één te overwinteren in Spanje. Je moet dan behoorlijk wat narigheid in het afgelopen jaar hebben uitgespookt om hiervoor in aanmerking te komen. Ik heb zo het idee dat Sinterklaas een beetje op zijn retour is. Dat geneuzel of wel of geen zwarte Piet heeft hier ongetwijfeld invloed op. Vroeger hadden we andere zaken aan ons hoofd om ons druk over te maken. Maar genoeg hier over.
De route gaat vandaag naar het Steunpunt van Surplus in Oud Gastel, waar het altijd gezellig is. Meestal een verrassing bij de koffie. Vandaag pepernoten en ontbijtkoek (of wordt dit in Brabant anders genoemd). Ik kom van boven de rivieren en daar noemen ze bepaalde zaken soms anders.
Bij het Steunpunt aangekomen wordt door het herentoilet in paniek door een aantal ingenomen. Wat een geduw en getrek. Een aantal weten het maar net droog te houden, maar daar is dan alles mee gezegd. Na een minuut of vijf keert de rust weer en genieten we van de koffie.
Kees Maas wordt tijdens de koffie een beetje nerveus, hij moet om twaalf uur thuis zijn. En weg is Kees. Volgende week maar eens vragen wat er loos was.
Jan Verschuren gaat met Conny in januari voor 5 weken naar Curaçao, dat zijn nog een goeie vooruitzichten. Vorig jaar moesten zij door omstandigheden de reis op het allerlaatste moment annuleren. Jan doet wel een beetje geheimzinnig over een extra koffer, wat zij nemen. Toch niet voor slimme pilletjes, poedertjes of drankjes. Pas maar op. Jan en Conny geniet van jullie wel verdiende vakantie.
Om exact half een zijn weer terug bij het Steunpunt. Het was een heerlijke wandeling. Het allerbeste aan jullie allemaal en tot de volgende week bij de Kerstlunch. Met 70 aanmeldingen wordt een volle bak, maar vast heel gezellig.

Jullie verslaggever Piet Westerhof

De wandeling naar de Schans.
Ik, Francien weet niet hoe de wandeling naar de Schans verlopen is. Ik zelf was lekker lunchen op Kijkduin ter ere van een schoonzus die de leeftijd van 80 jaar heeft bereikt. Zijzelf wil dat 80 jaar niet horen. IJdeltuitje wij wilde het niet voorbij laten gaan zonder haar er aan te laten aan herinneren. Dus vandaar die lunch. Terwijl wij aan de lunch, nou het meer diner, zaten kwam er en berichtje met foto”s van Ria Terlouw binnen, om te laten zien hoe gezellig het was bij de Schans. Ada Kunst had van de week de pensioenleeftijd, of misschien nog geen pensioen, misschien over 4 maanden pas, van 65 bereikt, Ze had een hele leuke traktatie mee genomen voor bij de koffie. Heel leuk werk van gemaakt, 3 leuke snoep dingetjes in een zakje. Ada vanaf deze kant van harte gefeliciteerd en nog vele jaren. Ook was er een nieuw lid bijgekomen Coby Termijn, volgens Ria had ze het naar haar zin en valt ze met haar neus in de boter.
De wandeling voor de korte afstandgroep begint volgende week een half uur later, vanwege de kerstlunch. Aan deelnemers hebben wij niet te klagen; een grote opkomst.
Zo nu allemaal bezig met de kerstboom en de kaarten en ik zou zeggen tot volgende week. De zieken beterschap en degene die wat te vieren hebben fijne dag.
Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu