8 okt - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

8 okt

Archief > okt 2015
Verslag Langeafstandsgroep 8 oktober

Dit verslagje is deels op aangeven van Piet. Zelf ben ik komen wandelen van huis naar de Walnoothoeve in deze fase een fikse tocht voor mij. Ik stond er al even te wachten op de komst van de groep, maar niks te zien. Dus even de voordelen van de mobiele communicatie benut en Piet gebeld. We zijn er nog lang niet vertelde hij. We zijn eerst naar Bosschenhoofd gewandeld en toen over het nieuwe fietspad , naar de rotonde in Hoeven. Ik was intussen de draad kwijt, maar dat is niet zo erg als de groep de weg nog maar wist. Dus gewoon maar zitten wachten op het schrikhek bij de spoorwegovergang en ja daar kwam de groep.
Tegen half elf zat iedereen aan de koffie. Paul Bakkers was met de fiets gekomen. Tot groot genoegen van Tonnie Bakkers, die als een jonge meid achterop mocht zitten. We zagen wel dat er in de achterband wat lucht bij moest. Ook Trees Simons had vandaag de korte groep even alleen gelaten en kwam bij ons op de koffie.

En we hadden een jarige in de groep. Fons Tak vierde zijn platina verjaardag en ging met cake rond, terwijl hij werd toegezongen. Alle cake ging op mede dankzij Conny Verschuren, die volgens de foto een vol bord heeft leeggegeten.
Tegen elf vertrok de groep, die uit 28 personen bestond , linksaf richting Oudenbosch. Paul Bakkers en ik gingen rechtsaf, Paul met de fiets ( zonder Tonnie) en ik met mijn huistaxi die mij kwam ophalen. Had ik er toch weer 3,5 km opzitten8 Oktober korteafstandsgroep 

Vandaag ging de wandeling naar koffie adres Café Kerkzicht in Standaarbuiten. Dat deden wij met 22 man. Toen ik bij het Steunpunt aan kwam leek het wel of het gezelligheids koor waar ik bij zing ,Confetti Klanken, klaar stond om te gaan wandelen. Als wij optreden hebben wij verschillende kleuren jasjes aan, vandaar Confetti. En zo was het ook met onze wandelaars. Ook wordt er wat afgekletst voordat wij vertrekken. Ook tijdens de wandeling, dat maak de wandeling alleen maar korter maar dat kan natuurlijk want een kilometer blijft een kilometer.
 Maar als wij aan komen is het verhaal nog niet af, dan onder de koffie maar verder, die is ook zo voorbij, voordat wij het weten gaat het vertrekfluitje al. Het was heerlijk wandel weer. Via West Vaardeke, Antoinedijk, de secondaire weglangs de A17 dat wel wat herrie bezorgde als men zo met 130km langs je zoeft. Maar verder is het wel rustig wandelen daar. Geen verkeer. Voordat ik het weet lopen wij Standaarbuiten in richting kerk en aan de voet van de kerk hoe kan het anders Café Kerkzicht. Waar al op ons gewacht werd door de niet wandelaars, nou kleine wandelaars, nee niet de mensen maar een kortere route, of met de fiets. De terugweg ging richting bruggetje, wat hebben ze toegang weg naar Kerkzicht mooi gemaakt, plantsoentjes mooi opgeknapt, ze mogen hier in Halderberge de wegen vooral de trottoirs. Zo is er weer snel een einde gekomen aan een gezellige ochtend wandel met koffie erbij. Hierbij wens ik de jarigen een fijne dag, zieken beterschap en sterkte. Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu