9 april - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

9 april

Archief > april 2015
9 april Langeafstandsgroep naar Oud Gastel.

Zouden we de eerste zonnige wandeldag krijgen ? Alles wijst erop. Geen paraplu te zien. Zomerjasjes aan en een zonnige voorspelling op de weersites. 34 deelnemers tel ik terwijl de rest zijn best doet mijn telwerkzaamheden te verstoren.
Jo en Joop wijzen vandaag de weg naar het Pluspunt in Oud GAstel. Over de Nieuweweg, die steeds maar drukker lijkt te worden. We fluiten heel wat af om het verkeer en met name ons zelf veilig door de drukte heen te loodsen. Henk van de Broek , moet het noodgedwongen wat kalmer aan doen, met zijn onwillige bilspier. Tonny Jongenelis brengt onderweg een paard zijn ontbijt. Handenvol gras dus. Tegen half elf wandelen we binnen bij het Pluspunt, maar niet nadat we Toon Simons hebben opgepikt, die met de fiets achterop is gekomen.
In de koffiepauze vertelt Piet dat Kees Maas goed door zijn operatie is heen gekomen en als steuntje in de rug ondertekenen we voor hem een Beterschapskaart. Kees knap snel op en wandel weer snel mee. Ook noteer ik nog wat deelnemers voor de voorjaarswandeling. Er doen nu 31 mensen van de langeafstandsgroep mee
De terugroute is er een in zomerse omstandigheden. Nagenoeg alle jassen zijn uit en het is bijna te warm. Jan van Hooff verstapt zich en wordt door Jan Verschure in aangepast tempo rechtstreeks naar huis gebracht. Volgende week horen we wel hoe dat is gegaan.
Tegen half een zijn we terug en hebben er dan bijna 16 km opzitten. Het was een zomerse wandeling
Groeten Jos

Korte Groep naar de Schans..
Zo eindelijk de weer verwachting was heel gunstig gesteld voor een heerlijke wandeling. Dat vonden -30 mensen van onze groep ook. Jan de Hoon had de routes die wij wandelen op kaart gezet met wat veranderingen eraan toegevoegd. Vandaag liepen wij dan ook anders naar de Schans dan normaal. Ietsjes langer en terug dan wat korter. Via Industrieweg, Heinsbergstraatje, Wildestraat was een het leuke wandeling waar wij het ook lekker warm van kregen, al gauw liepen sommige al met de jas over de arm. Wilma Hopmans ( van de Schans) had gedacht dat wij met minder kwamen, totdat zij het telefoontje van Frans van Kampen kreeg. Gauw een tafel bijgezet. Toos de Heide, Willy Stolk, Nelly Renner hadden een korte route gelopen rechtstreeks naar de Schans. Ook was er een oud wandelaarster Hetty van Leeuwen weer even mee komen wandelen. Ze wilde bij ons aan sluiten, maar met overleg toch maar met de andere dames mee laten lopen. Alles stond netjes in gereedheid op ons te wachten. Koekjes, kopjes en gekakel. Er was van de week op TV hoe slecht men verpakkingen openkrijgt. De programma makers gingen de leveranciers een koekie van eigen deeg geven. Men had de hekken naar de werkplek op slot gedaan. De sleuteltjes in de verpakking laten zitten en aan het hek gehangen. Om die verpakking open te maken hadden zij een goede schaar nodig. Maar die was natuurlijk niet voorhanden. Een kwartier hadden ze er over gedaan om die verpakking open te krijgen. Wat ik jammer vond dat die mensen niet geconfronteerd werden met de manier waarop die verschrikkelijke verpakking open te krijgen zijn. Ik vertel dit omdat Ria Terlouw een cellofaantje van een pakje thee af wilde halen en daar ook een behoorlijke tijd mee bezig was. Mijn water was inmiddels koud geworden. (nee hoor, geintje) want er stonden zakjes op tafel. Nadat ik nog gevraagd had of er nog mensen waren die zich niet opgegeven had voor de voorjaarswandeling dat alsnog bij mij kunnen doen. Wie dat nog niet gedaan heeft kan dat alsnog doen. En dan maar hopen dat net zo weer krijgen als vandaag. Zo werd tijd om de terug weg te aanvaarden. De weg tussen de West Vaardeke en Bornhemweg namen wij terug. Hoe heet die weg ook alweer? Goed dat doet er niet toe als we maar weten hoe wij moeten lopen. Bij twaalven waren wij weer op de plaats van vertrek. Ik had ook nog even geïnformeerd bij Wim Kuijlen hoe het met Nel gaat, nog niet helemaal goed was zijn antwoord. Zij moet voor onderzoeken om duidelijkheid te krijgen van de kwaal, Nel en andere zieken beterschap en sterkte. De jarigen een fijne dag.
Groetjes Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu