wandelen in Sinterklaastijd - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

wandelen in Sinterklaastijd

Archief > November 2022
Sinterklaas
 
Het valt voor hulpsinterklazen niet mee om in deze barre tijden op te treden. Verkleden doe we nu in koude locaties  en een koudetoeslag zit er niet. De warmte vinden we  wel in ons  optreden.  
Er zijn hulpsinten die met hun Pieten bemensing langs de deuren gaan. Een beetje regen deert de Pieten niet en ook de klassieke kleur wordt niet wezenlijk aangetast. Hoe meer veeg des te beter.

Sinterklaas ontmoet veelal blij kijkende kinderen.  Een enkel kleintje kruipt dicht tegen zijn moeder aan en daar kan de Sint beter geen aandacht aan besteden.
Pakken met kleurplaten  worden aangeleverd en het fenomeen tussen de lijntje kleuren is al lang verleden tijd. Bij ieder huis een foto-shoot met glunderende  ouders en verlegen kijkende kinderen als resultaat.
Ook zijn er zaal optredens met kinderen en ouders. Deze optredens vragen meer van de Sint en zijn gevolg.  De kinderen zitten op een kluitje voor Sinterklaas en de ouders zitten wat verder weg en speculeren luid en duidelijk  wie er achter die baard aanwezig is . Deze verstoring wordt de kop ingedrukt door de betreffende ouders naar voren te halen en ze een liedje te laten zingen. Dat voorkomt de kans op herhaling.

Het voorprogramma bestaat uit spelletjes, knutsel werkje, dansjes en als niets meer helpt wordt er gezongen. Sinterklaas kapoentje staat één op de top 10. Een liedje met voor de meesten het onbegrijpelijke woord “kapoentje” .  Als ze  toch eens wisten dat kapoentje  deugniet of schurk betekent  of erger nog een gecastreerde haan !
 
De zwarte Pieten discussie lijkt nagenoeg verstomd en de roetveeg Piet lijkt gemeengoed te worden. Daar waar vroeger met een brede kwast de Piet op een gitzwarte  kleur werd gebracht,  is nu de vraag hoe breng je een goedgelijkende roetveeg aan . Met dodelijke precisie wordt de zwarte spons gebruikt  om een zo maatschappelijk aanvaardbare ( hulp)Piet te krijgen. Het zelf  kind heeft geen boodschap aan de pieten discussie. Die zien geen verschil; die geloven in het sprookje.  De rest is iets voor de ouders

Hulpsint D
Korte afstand groep 24 november.
 
Vandaag ging de wandeling naar restaurant de Haard. En wat een heerlijk wandel weertje was het. 15 wandelaars gingen op pad. De wandeling was wat langer dan gepland. Heen ruim 6km. Ik weet nog voordat wij een vereniging waren, dat was 20 jaar geleden, stond er regelmatig een mededeling in de bode dat er een wandelclub was bestaande uit twee groepen, een lange afstand groep die tussen de 10 en 12km wandelde en een korte afstand groep die wandelde tussen de 5 en 7km. Maar die afstanden zijn allang uit de boeken geschrapt. De lange afstand groep hebben nu zo af en toe 18km onder de zolen, en de korte afstand groep meestal zo rond de 10km. Ook hebben wij hele trouw leden sommige zijn al vanaf het begin lid. Maar de afstanden lopen lukt sommigen niet meer. Zoals ik al eerder schreef een lid wordt volgende maand 93 en een paar die bijna 90 worden, en aardig wat tachtigers ook. Maar die niet meer mee kunnen wandelen, komen trouw op de koffie. Even lekker bij kletsen. Regelmatig zit ik nog wel eens oude foto’s te bekijken of ouden ledenlijsten en zie dan ook dat er ons veel ontvallen zijn. Maar zo af en toe druppelt er weer nieuwe leden binnen. Iedere donderdag ochtend wordt er trouw gewandeld of het weer moet echt heel extreem zijn. Dan wandelen wij naar een koffie adres waar de koffie altijd klaar staat. Dus als U dit als buitenstaande op onze mooie website leest en zin een gezellige wandeling meld U dan aan. Wij zijn een gemengd gezelschap. De zieken wens ik beterschap.
 
Groetjes Francien
 
Terug naar de inhoud