Wandeling 27 juli 2023 - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Wandeling 27 juli 2023

De Wandeling > Juli 2023
De wandeling van de lange groep 27 juli 2023
Na een vakantie en ook een periode waarin  het wandelen niet zo lekker ging vanwege flinke heupklachten, die nu verholpen zijn  door een spuit in m'n heup, was het vandaag weer eens tijd om te gaan wandelen. Het weerbericht voorspelde niet veel goeds,  maar zo wel meer de laatste tijd, leek  het deze morgen wel mee te vallen. Aangekomen bij het steunpunt bleken we met 6 personen te zijn die de strijd tegen de weers omstandigheden aangingen zo leek het. Het viel alles mee en je kunt het geloven of niet we waren bij aankomst in St.Willebrord  nat van het zweten maar niet van de regen. De temperatuur ging omhoog en het is zowel met het gaan en terug komen zo goed als droog gebleven. Op het steunpunt de Lanteern zat Joop al op ons te wachten. wij waren vandaag de enige voor de koffie. Er werden  weer diverse wetens waardigheden  uitgewisseld en de tijd vloog om het was weer zo 11 uur tijd om de terugweg aan te vangen. Via de bekende wegen ging het terug naar Oudenbosch waar we na 17 km wandelen rond half 1 terug waren. Even nog dit, Pauline van  Miert en Frans Willemse , proficiat voor het lopen van de Nijmeegse vierdaagse en Willen van Dijkhuizen voor het lopen van de strand 5 daagse, het is weer een hele prestatie.Voor de zieken en geblesseerden strekte en beterschap toe gewenst en voor allemaal een prettig weekend.
Groeten : Jo       
Op wo 19 jul. 2023 16:42 schreef Willem van Dijkhuizen
De Strandvijfdaagse is een goed georganiseerd wandelfestijn van Vlissingen naar Rockanje met veel vrijheden voor wat betreft de route. Het maximum aantal deelnemers is 400.
Het is altijd de eerste volle week van juli. Je slaapt op voetbalvelden en er is iedere avond in de kantine feest. Elke dag krijg je een ontbijt en lunchpakket en
s 'avonds zorgt een catering voor een goede maaltijd.
Op de zondag ervoor kan je je auto parkeren op een gereserveerde parkeerplek in Rockanje en dan word je met een touringcar naar Vlissingen gebracht.
De eerste dag gaat naar Domburg. Daar is het op maandag altijd markt.
Dag twee gaat naar Kamperland. Veel lopers kiezen ervoor om via Veere te lopen want daar is het dan folkloristische markt. Je kan dan met het pontje oversteken naar Kamperland.
De derde dag is via de Oosterschelde kering (altijd indrukwekkend) naar Renesse, maar het voetbalveld bestaat niet meer en daarom is het nu Scharendijke.
Dag vier is naar Stellendam. Hier kan je op vele manieren naar toe. Officieel is het via Havenhoofd waar weinig te doen is. Daarom kies ik vaak om via Goedereede te lopen een oud stadje met een goed terras.  
De laatste dag is maar 10 km naar Rockanje
Dit jaar was er veel wind vaak in de rug. De nacht op Kamperland was heftig met storm en regen. Maar om 7 uur inde morgen werd het droog.


Terug naar de inhoud