Voorjaars wandeling 2024 - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Voorjaars wandeling 2024

De Wandeling > April 2024
Voorjaarswandeling in Huijbergen 18 april 2024
De voorjaars wandeling gaat deze keer vanuit Huijbergen op de rand van de Brabantsewal. Na een paar routes met behulp van een  wandel route planner uitgezet te hebben moest er nog nagelopen worden. Op een zaterdagmorgen samen met Ria op pad om de wandeling van de lange groep na te lopen. Het eerste deel was nogal veel door het bos, het 2e deel was veel meer open . Het leek mij beter om het eerste deel nog eens thuis te bekijken en eventueel te veranderen waar Ria het mee eens was. Dit hield wel in dat we de ander week deze nog eens na moesten lopen. Dus wij weer op pad op zaterdag morgen Deze route viel beter in de smaak  bij ons beiden dus dat was oke, wel een paar keer verkeerd gelopen zodat het een km of 3 meer werd. Ja het was na een halfjaar zo goed als niet meer gelopen te hebben een hele klus maar het is gelukt. Nu maar hopen dat het op de dag van de wandeling goed weer zou zijn want wat was het slecht de laatste tijd.
Na dagen van wel heel onbestendig weer scheen deze morgen de zon en zag het er voor de rest van de dag goed uit. Wat was dat een opluchting. Om 9 uur gingen we met 26 personen op stap met een jarige Jan in ons midden. Om half elf was er koffie met gebak in het    Multie Cultureel Centrum de Kloek in Huijbergen waar de korte groep ook bij aanschoof Het was om 11 uur weer  tijd voor de 2e etappe die door wat meer open gebied ging maar ook door iedereen mooi gevonden werd. Rond half een weer terug bij de Kloek voor de lunch samen met de korte groep. Ja het was vandaag mede door het goede weer  een leuke wandeling.
Groetjes:  Jo
18 april 2024 korte afstand groep
 
Wat waren wij een bofkonten vandaag. Heel de week regen,storm, onweer en hagel gehad. Vandaag was het een mooie wandeldag..om 9 uur vertrokken wij van het steunpunt met 4 volle auto's en vertrokken naar Huijbergen, naar het Multicultureel centrum de Kloek. Half 10 begonnen wij aan de route l  die Jo had uitgezet.  Franny en ik hebben deze verleden week voorgelopen. Ook toen waren de weergode ons goed gezind. De start plaats had ik met Jo en Jan al verkend toen wij de lunchplek gingen bekijken. Het was maar goed dat Franny helder was, ik wilde al gelijk de andere kant op gaan. Ik heb nu geleerd te luisteren, want verleden jaar was ik eigenwijs toen hadden wij die mooie witte villa  gemist. Waar de lange groep voorstaat en te zien is op de webpagina. Deze route bracht ons door de bossen van Huijbergen een mooie en rustige route. Door bos en weilanden 10.45 kwamen wij bij de Kloek voor de koffie, waar de Lange afstand groep al zat. Het was koffie met overheerlijke appeltaart waar wij n uitgebreid de tijd voor namen want het tweede deel was wat korter en de lunch zou rond 12.30 zijn. Het tweede deel was ook mooi en rustig om te wandelen, en wat vroeger dan gepland waren wij in de Kloek. Na het welkom woord van Ada onze voorzitter, ook blij om haar hier toch aanwezig te zien. Waar daarna lekkere soep, en 2 belegde Broodjes geserveerd werd. Na een dank woord van Ada en een goede reis naar huis. Was het rond half 2 dat wij weer huiswaarts keerde. Ik denk dat ik namens mijn medewandelaars terug kan kijken op een gezellige wandel dag.
 
Ik hoop dat de niet wandelaars die meestal wel lekker op de koffie komen. Nu lekker zijn gaan lunchen bij de Hapfabriek.
 
Groetjes Francien
Voorjaarswandeling  18 april ’24.
 
 
Deze wandeling bracht ons naar Huijbergen en de weergoden waren ons gunstig want de hele week viel de regen met bakken uit de hemel , maar op deze dag scheen de zon ,en hoe kan het op dit moment als ik achter de laptop zit staan de hemel poorten weer open regen en nog eens regen ,maar genoeg over het weer nu terug naar onze wandeling .
 
We vertrokken vanaf Oudenbosch om 8.30 maar sommige wandelaars waren rechtstreeks al naar Huijbergen gereden .
 
Allemaal verzamelt bij De Kloek de langeafstand groep 26 personen ,en om 9 uur van start  met als vertrouwd Jo Rijnvos weer voorop en dan komt het wel goed want ook Ria kent de paadjes en ziet de knoop punten .En zo liepen we door mooie bos paadjes en natuurgebieden maar ook vergezichten het is dan ook een mooie streek , en goed opletten want het gebeurd wel eens dat de nummers verscholen staan achter bosjes en dan ja dan even verkeerd en extra rondje van Jo , geeft niet Jo het is en was leuk en een zonnetje erbij .We zaten niet alleen in de bossen maar ook op wegen en langs huizen waar ik een leuke opmerking hoorde van een Mevrouw die in haar tuin aan het werken was , JEEEEEEEEEE alsof je in het kippenhok staat , wat een kakelende kippen Ha ,ha ,gelijk had ze .Tegen 10.30 waren we weer bij de Kloek en kregen we koffie met appelgebak maar eerst zingen want we hadden een jarige Jan Hopmans, kwam dat even goed uit gebak van de club  .even later kwam ook de kort afstand binnen die waren met 14 personen dus volle bak .Na de pauze weer verder voor het tweede gedeelte van de wandeltocht .Weer stuk bos met mooie plaspartijen smalle paadjes even later kwamen wij voor mij maar ook voor andere in een bekende straat waar mijn kinderen vroeger wel eens met school of wijkvereniging naar toe gingen en overnachten bij Familie Nelen in Huijbergen  bij die grote berg geel zand heel wat geravot daar .Het was een mooie wandeling 12 km ongeveer en om 12.30 waren we weer bij de Kloek en kregen we een lunch aangeboden eerst asperge soep daarna 2 broodjes plus koffie en werd er weer vrolijk op los gebabbeld en zat onze voorjaars wandeling er weer op .
 Daarom willen wij de wandelaars het bestuur bedanken voor weer hun inzet en mooie routes we hebben allemaal genoten alles zat mee ,het weer mooie route niemand gevallen enz. Langs deze weg wil ik dan ook leden die vanwege omstandigheden of ziekte en revalidatie niet mee konden beterschap wensen en de andere hoop ik dat we jullie bij de andere wandeling weer zien.
Groetjes: Els Hagens
Terug naar de inhoud