21 April - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

21 April

De Wandeling > Aril 2022

Hallo Allemaal,

2 januari 2022 bestond de wandelclub 20 jaar.Opgericht op 2 januari als een kleinclubje door Corrie van Eijck. Er was tegen haar gezegd wandelen is goed voor je rug. Corrie trommelden vrienden en kennissen op en zo werd het een clubje. Ook werd er reclame gemaakt in de Bode. Er was best veel animo. De groep werd te groot om door de polders te wandelen, waar ook regelmatig verkeer reed. Dus werd deze in tweeën gesplitst. Dat werd een lange afstand groep en een korte afstand groep. De lange groep loopt sneller en langer, in deze groep zitten ook wandelaars die velen malen de Nijmeegse en andere 4 daagse hebben gelopen. Zelfs 25 maal en Hallo Allemaal,
sommige zelfs 10 maal. In de loop der jaren gaan sommige van de lange groep terug naar de korte groep, die gaan ietjes langzamer en de afstand is korter. Het gebeurd ook andersom, nieuwe leden beginnen in de korte groep vinden het te langzaam gaan en sluiten dan aan bij de lange groep. Onze startpunt is bij Steunpunt St.Louis waar de lange groep om 9 uur vetrekt en de korte groep om 9,30. Rond 10,30 zijn beide groepen op verschillende 2 januari 2022 bestond de wandelclub 20jaar. Opgericht op 2 januari 2002 als een klein koffie adressen dus niet bij elkaar. Rond 11,45 meestal weer terug bij het Steunpunt.
30 juli 2009 is de club een officiële vereniging www.wandelvereniging55plus.nl geworden met alle wetten die daar aan verbonden zijn. Men kan mee doen aan een reanimatie cursus inclusief AEAD , en ieder jaar de gelegenheid op her herhaling te gaan. Ik zelf zit er ca. 18jaar bij en verzorg ook al zolang de koffie adressen. In de loop der jaren hebben wij heel veel leuke dingen gedaan, zoals Voorjaar , Najaar en Zomer wandelingen die we dan buiten onze regio doen. Op de website is dat nog wel terug te vinden. Ik zelf zit ook in de korte groep heb heel veel leuke dingen en trieste dingen meegemaakt. In deze groep hebben wij nu wat 80plussers zitten en als het wandelen niet meer zo best gaat, komen ze gezellig naar het koffie adres om bij te kletsen.. Dat zijn mensen die er al best lang bij zitten. Men werk vaak nog met je 55ste en misschien met prepensioen zoals ik 59 er bij gekomen ja dan zit je al gauw na 20 jaar in of tegen de 80. Ons 20 jarig bestaan hebben wij 21 april, eerder kon niet er was iets aan de hand wat Corona heet, gevierd bij Café Stroop in Bosschenhoofd. Toen iedereen aanwezig was werd er een Cava uitgedeeld en Ada onze voorzitter opende deze middag met een korte speech en een proost uit te brengen op de komende jaren. Vincent en zijn personeel hebben ons heel goed verzorgd. Ook hadden wij een Troubadour Cor …. Die ook nog even Dorus, je weet wel van die “twee motten in een oude Jas” en met Meisje op schoot die zong Poesie Mauw, ik wilde het meisje wel even na doen. Maar ik was wat te ligt voor op zijn schoot te zitten..hahha. Ook Elvis kwam nog even voorbij Door al het gekwebbel kwam het toch nog goed over. Van kwart over 12 tot kwart over 4 hebben wij genoten, tenminste ik wel, van de lekkere hapjes die wij voorgeschoteld kregen. Zo rond 16,15 deed Ada nog een bedank speechje en zo langzaam aan ging ieder weer huiswaarts.. Met vele bedankjes aan Ada, Jo, Jan en mij. 60 leden van de 71 waren aanwezig. Ik zelf vond dit heel mooie en fijn om bij elkaar te zijn als één vereniging.
Zieken beterschap en een fijn weekend allen.
Groetjes Francien
Feestdag 20 jarig bestaan van de Wandelclub 55+
De lange afstand groep ,
Wij vertrokken zoals gewoonlijk om 9 uur vanaf het plein we waren met vele precies weet ik het niet .
En Jo leidde ons weer langs Bosschenhoofd ,Hoeven via en zandpad weer richting De Haard waar ons een lekker kopje koffie stond te wachten of thee (wel zelf betalen )en kwamen weer de wildste verhalen los ,Ook Jos Diepenhuizen was al aanwezig Jos is nog herstellende van een operatie van 13 april ’22 maar het ging goed kaart volgt Jos ook Thea van de Maarel nog van Harte Beterschap hopen jullie gauw weer te zien tijdens een tocht .
Om 11.10 vertrokken we weer om via de Hoenderparkdreef en nog wat andere wegen om 12.30 bij Café Stroop aan te komen waar inmiddels de korte afstand al hadden plaats genomen dus (volle bak ) na allemaal de consumptie bonnen hebben ontvangen heften we het glas met wijn en begon onze middag met vele kleine gerechten hoe precies de namen waren weet ik niet meer maar ze waren stuk voor stuk heerlijk . Ook voor muziek was gezorgd een troubadour uit Oudenbosch deze zong er vrolijk op los ,en wij zongen mee zoals Er zate 2 motten in mijn oude jas ,en onze poes en buurmans kater, had eigenlijk Fons moeten zingen was hun liedje van de Four Tak .En zo verliep deze middag heel gezellig met eten ,drinken ,en samen kletsen want dat kunne we als de beste .
Daarom wil ik namens de langeafstandgroep het bestuur hartelijk danken voor deze middag jullie hebben het geweldig gedaan ,het liep als een trein .
Maar ook wil ik langs deze weg al diegene die niet aanwezig konden zijn zeggen ,we hopen dat jullie bij de volgende activiteit er wel zullen zijn voor deze keer jammer ,En voor de zieke en herstellende onder ons van Harte Beterschap we vergeten jullie niet .
Tenslotte wil ik ook namens de groep Jo Rijnvos bedanken die elke week de route voor ons uitzet en wandelt zodat wij alleen maar hoeven te volgen
Jo Bedankt en we wensen jullie een fijne vakantie toe samen met Ria ,
Iedereen de groeten namens Els Hagens


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu