18 augustus - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

18 augustus

Archief > Augustus
Zomerwandeling naar de Biesbosch.

Er zijn grote contrasten in het leven. Een paar dagen terug hebben we afscheid genomen van Cees van de Maarel. Het is al vaker gezegd, maar zijn belangstellende houding en zijn humoristisch karakter gaan we missen. Zijn vrouw Thea wilde vandaag graag meewandelen en dat deed ze ook. Grote waardering voor haar.
Ondergetekende en Piet waren vroeg bij de parkeerplaats om zo nodig de deelnemers op t e vangen. Maar met de huidige GPS-en is dat niet meer nodig; “blind “kun je de weg vinden. Keurig om kwart voor tien vertrok eerst de korte groep en wat later de lange groep. Jo Rijnvos nam op zijn krukken de kortste route naar het museum. Na een paar kilometer herenigden beide groepen zich en zijn samen doorgewandeld. Een prachtig gebied is ontstaan daar in de Biesbosch. Voor vogelaars een unicum. Een groot vraagteken was toch wel de boomtak die in een soort kromme lantaarnpaal was gestoken. Wat was de functie ? . 
Later in het museum werd verteld dat dat was om vogels een rustig plekje te geven.
Ook zagen we met enige fantasie op grote afstand de broedplaats van de zeearend. Dit beest heeft uit heel Nederland vogelliefhebbers op de been gebracht.
Keurig op tijd arriveerden we bij het museum, waar koffie en koeken op ons stonden te wachten . Het museum zelf was de moeite waard en gaf een goed beeld van de geschiedenis van de Biesbosch.
Aansluitend hebben we met de hele club een rondvaart gemaakt met een fluisterboot. De stilte van de boot werd weer gecompenseerd door de passagiers. De rondvaart was ook een goed moment om onze boterhammen op te eten.
Na afloop was het nog een uurtje wandelen naar de auto’s. Uit de reactie van de deelnemers bleek dat dit een geslaagde dag was. Mooi weer, een gevarieerde wandeling met cultuur en natuur.
Het bestuur gaat zich binnenkort weer beraden over een voorjaarsactiviteit. 
Groeten Jos Diephuis
Foto's : klik hier
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu