20 juli - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

20 juli

Archief > Juli

Vandaag ging de korte afstandgroep naar Café Kerkzicht in Standaarbuiten..
Het had ’s nachts behoorlijk geregend, en volgens onze weer mannen en vrouwen zou het in de ochtend droog zijn. Ook zij hebben de gegevens van buien rader, vlak voor vertrek van huis kwam er nog een bui over. Die was ook zo weer voorbij. Volgens mijn buienradarapp zou er ook niets meer vallen. Dus op naar het steunpunt benieuwd hoeveel er stonden te popelen om de wandeling te maken. Dat waren zeggen en schrijven 11. De temperatuur was aangenaam, alhoewel mijn kippekontje in mijn nek, dat noem ik zo omdat mijn haren altijd behoorlijk nat daar worden en dan naar achter gaat staan, weer behoorlijk nat werd. Belde ik Annie van Kerkzicht dat ze het wat makkelijk zou krijgen en met 11 man onderweg waren. Natuurlijk kwamen de koffie drinkers ook. Piet en Wym hadden zich met hun kleinzonen Guus en Wouter ook aangesloten. Beneden langs de A17 vond ik rustiger lopen qua verkeer dan over de Oudelandseweg. Het is iets langer maar de 5 a 7km wandelen die wij allang niet meer wandelen toen wandelclub begon. Sientje bevestigde dat wij er 5.5km erop hadden zitten. Dat met de 5km terug maak het bijna 11km. Ondanks dat wij ouder worden blijven de kilometers allang niet meer tussen de 5 en 7km. Maar zoals men zegt oefening baart kunst en na 15 jaar is de oefening allang voorbij en flikke gewoon iedere week weer een kunstje. Buienrader was even de weg kwijt, op de terug weg op de Bornhemweg werden wij lekker gepest met een behoorlijk bui. Gelukkig was ook deze snel voorbij. Al met al toch een leuke en gezellige wandeling gehad. De voetjes waren ook weer blij. Ik kwam Thea van de Maarel van de lange afstand groep nog tegen en die hebben nog staan schuilen onder bomen, maar ook dat had niet veel geholpen. Maar het scheen wel een gezellige boel geweest te zijn. Met een optreden van “Singing in the Rain”. Dat is mooi dat je je niet door het weer klein laten krijgen. Dat doen de 4daagse lopers ook niet. Succes met de laatste loodjes voor diegene die mee lopen. Ik wens de zieken beterschap en sterkte en wie wat te vieren heeft een fijne dag.
Groetjes Francien

Vandaag ging de lange groep naar den Haard
Ik hoorde het vannacht donderen en regenen en dacht wat  wordt dat morgen.
Toen Ria en ik van huis gingen moest de plu gelijk opgezet worden want de eerste spatten vielen al.
Bij het steunpunt aangekomemen waren we met zijn 3en maar lanzaam kwamen er toch nog meerdere.
Met 15 personen vertrokken we droog richting koffieadres, via de Pagnevaart wijk en cafetaria het Goudhaantje
camping de Haspel achterlangs het bungelowpark van het bosbad langs de Olmen naar den Haard.
Iets voor half 11 waren we daar en lieten ons de koffie goed smaken.
Om 11 uur weer tijd voor de terugweg door Bosschenhoofd en door de Galgstraat naar de Zegseweg via de
industrieweg naar huis. Halverwege de Galgestraat al een paar keer naar de lucht  gekeken, komt er regen of geen regen.
 Nou er kwam regen en geen beetje ,een hoosbui,gelukkig konden we schuilen onder grote bomen in de industrieweg.
Dus met opgestoken paraplu ,voor de drup van de bomen, de geschuild.
Kees Maas had vandaag wandelsandalen aan hij wou deze eens uitproberen, het liep wel lekker zij hij, tot er steentjes in zijn
sandalen kwamen,toen was het wat minder.
Maar na de hoosbui bewezen ze wat voor voordeel ze hebben, Kees liep lekker badderend door alle plassen net een jonge hond.
Bekijk de bijgaande foto's maar eens.
Mooi om 12 uur waren we op de hoek Molenstaat -Industrieweg.
Groetjes: Jo
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu