6 juli - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

6 juli

Archief > Juli
VERSLAG KORTE AFSTAND GROEP
Vandaag ging de wandeling van de korte afstand groep naar het B&B de Luijenbergh.
Het weer zou lekker wandelweer worden 25 graden. Met 16 man stonden wij aan de start. Misschien vonden de anderen het te warm of was men lekker vakantie aan het vieren. Twee oud gediende van de lange afstand groep Jo van den Nobelen en Trees Simons namen het voor touw, en je kon merken dat zij het snelle wandelen nog niet verleerd zijn, met aanwijzingen van Joop Goovaerts bewandelde wij het goede pad. In de Molenstraat kwamen wij een kleine hindernis tegen, ik weet niet wat voor vijftig jarige daar woont, maar volgens mij de reus, of moet ik zeggen reuzin, van Halderberge. Het was me wel een joekel. Maar Jo en Trees lieten zich niet van de wijs brengen door deze gigantische Sarah. Zo gingen wij de polders in. In de wei achter de hekken verscholen liepen twee merries met hun pas geboren kroost. Was vertederend om te zien. Moet natuurlijk op de foto. Daardoor raakte ik wat achter van de groep. Michel en Mijntje fietste mij voorbij op weg naar het koffie adres. Ook Jan de Hoon kwam met zijn eigen paarde kracht langs en vroeg of ik mee wilde rijden. Nee hoor Jan ik kom er op mijn eigen kracht wel, dank je. Aangekomen bij de Luijenbergh leek mijn lijf wel op de Zwitserse Alpen overal kwam vocht uit. Dat was ook zo daar in de bergen tientallen watervalletjes zag je van de bergen dalen. Ik wilde gewoon niet gaan zitten alles plakte en druipte. Inmiddels waren de auto en fiets wandelaars ook aangekomen. Wat ik niet deed, deden sommige wel, nee ik noem geen namen hoor Wym en Ria, die aanvaarde de lift van Jan om mee terug naar huis te rijden. Jack Beuzenberg en ik liepen samen op de terug weg, lekker aan het kletsen over ???????ja dat zeg ik niet want Jack zei je gaat toch niet alles op schrijven. Een vrouw een vrouw een woord een woord. De zieken beterschap en sterkte, vakantiegangers veel plezier en wie wat te vieren heeft een fijne dag
Francien

6 Juli langeafstandsgroep naar De Lanteern
Ondanks de verwachtte warmte staan er weer 22 wandelaars te trappelen om te vertrekken. De buienradar gaf buien aan, maar volgens het weerjournaal van RTL4 waren dat wolken die geen regen bevatten. Het zal wel.
Piet en ik lopen sinds lange tijd weer eens samen voorop. Piet heeft de kleur van een chocoladereep. In Frankrijk opgedaan is het verhaal. Zelf heb ik ook een aantal weken niet meegewandeld, maar ik ben het nog niet verleerd. Wat wel opvalt dat de gesprekken uiterst geanimeerd zijn en vooral luidruchtig. Halverwege verlaten Piet en ik de koppositie en moeiteloos wordt de aansturing door anderen overgenomen.
Cees Maas vertelde mij dat hij de Veenputroute had gewandeld en dat hij maar weinig of geen leden van onze club had gezien. Bravo Cees; blijft toch een bikkel(tje).
Het koffie drinken in De Lanteern gaat vlotjes en met veel hilariteit wordt er afgerekend. Tegen elf uur vertrekken we weer. Hoe de tweede helft van de wandeling is afgelopen weet ik niet, omdat ik rechtstreek naar huis ben gewandeld.
Vandaag is overigens een bijzondere dag. Jo Rijnvos ondergaat zijn vuurdoop. Jo gaat de website vullen en doet dat vandaag voor het eerst. Zo is het huidige bestuur ( ic Piet en Jos) bezig om de taken langzaam aan naar het nieuwe bestuur over te hevelen. Ook wordt er al gezamenlijk vergaderd , om geruisloos te zaken per 1 januari te kunnen overdragen.

Groet Jos Diephuis

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu