12 januari - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

12 januari

Archief > Januari 2017
Korte Afstand groep naar de Nieuwenbergh Zegge.

Vanochtend was het stilte voor de storm en de winter die in opkomst is. Terwijl ik dit schrijf staat de zon strak aan de hemel. Maar als dit gelezen wordt, zijn ons kinderen misschien door sneeuwstormen onderweg naar huis of staan in een lange file. Ik hoop het niet. Maar koning winter laat zich niet dwingen. Nu even een privé verhaaltje. Een vriendin van mij had de foto’s en het verslag gelezen van onze wandeling in de Biesbosch. Zij ook een verwoed wandelaarster zei zullen wij dat ook een keer doen. Oké, dan krijg jij van mij een dagje Biesbosch voor je verjaardag die in november was. Want iemand die van winkelen houdt en koopt wat je nodig heb, ja wat moet je dan geven. Dinsdag is het er van gekomen, ik op weg naar Ridderkerk met Bossche bollen en een worstenbroodje voor Olli de Bennesenner. Eerst een bakkie met de bol want daar watertandde zij al van..hihi..en dan op naar de pont op weg naar het museum. Kaartje voor de boot en museum gekocht. Inmiddels ook lunchtijd geworden. Eerst het buikje weer vullen met gezond voedsel. Tien over twee moesten wij bij de boot zijn. Maar al lopend op het dak van het museum krijgt mijn vriendin (Anke) een bericht van haar man, met de vraag, die Bossche bol is zeker van mij. Hij was biljarten toen ik kwam. Ja, was haar antwoord en de groetjes van Francien. Ik zei tegen haar even kijken hoe laat het is,14.11. Oh we moet naar de boot hij vertrek om 14.15. Maar vanaf het dak zag ik de kapitein al kijken. Dus ik met mijn zachte stemmetje zei dat wij eraan kwamen. Nou ik denk dat de kapitein het niet erg had gevonden als wij niet kwamen, want wij hadden echt een privé vaart, wij waren de enige twee aan boord, en iemand van het museum. Maar wat hebben wij het leuk gehad met Kapitein Gerrit. Hij zei dat wij nog maar een paar keer terug moesten komen, hij had nog zoveel te vertellen. Maar toen was mijn leuke dag nog niet ten einde, want met een mijn vriendinnen clubje die ik al 40 jaar ken, gingen we lekker eten bij Japanner Hana in Ridderkerk. Vriendinnen die eerst collega’s waren, maar wij gingen met elkaar leuke dingen doen. Naar Disney, wintersport, naar musicals, gewoon lekker uit eten, ook zaten wij met z’n allen op bowlen. In mei naar een voorstelling van Vuile Huichelaar in het Zuidplein Theater, Rotterdam. Dat is de dames een 5e show. Zo leuk. Wij hebben hun eerste show hier in Oudenbosch bekeken, en dan komen ze in mei hier ook weer. Echt iets voor dames, waar de man op de hak genomen wordt.
Hetzelfde is met de wandelclub gebeurd. Je gaat wandelen en van het een komt het ander heb vanuit hier ook een leuk vriendinnen clubje opgebouwd. Nu hou ik even op met mijn privé gebeuren. Oh ja nog iets toen ik in Oudenbosch kwam wonen zo’n 36 jaar geleden ben ik bij een breiclubje gegaan. Inmiddels heel erg uitgedund. Maar ook dat groepje van 3 dames nog, ben ik trouw.
Nog even dit volgende week jaarvergadering dus neem jullie uitdraai mee en denk er over na om in het bestuur te komen en laat het weten als je interesse heeft. Het is zo een vereniging kan niet zonder bestuur.
Bij deze wens ik de zieken beterschap en die iets te vieren hebben een fijne dag.
Francien


Lnge afstandsgroep Verslag donderdag 12 januari 2017
De dag begon vandaag met een verdrietig telefoontje van Fons Tak, dat zijn vrouw in het ziekenhuis is opgenomen met zeer ernstige ademhalingsproblemen. We wisten, dat Jeanne al een tijd problemen met haar luchtwegen had, maar dat dit de laatste dagen zo snel verslechterde had niemand van ons verwacht. We wensen de familie Tak veel sterkte de komende tijd. En voor Jeanne namens ons allemaal het allerbeste. Fons heeft liever dat we hem niet bellen, een bezoekje in de namiddag wordt op prijs gesteld. Wel graag een telefoontje vooraf. We sturen hem een kaartje
Vandaag gaat de route naar de Luijenbergh, waar zoals altijd een heerlijke bak koffie op ons staat te wachten. En deze keer als een extra verrassing een door de buurvrouw gebakken cake. En lekker !!
Ondertussen laten we nog een paar kaarten rond gaan met de beterschap één voor Jan Otten, sinds een paar dagen heeft hij een nieuwe knie, en één voor Jo Rijnvos voor zijn 2e knieoperatie. Laten we hopen dat hij over een tijdje weer met ons aan de wandeling kan.
Conny en Jan Verschuren gaan morgen voor een tijdje naar Curaçao, om heerlijk onder de zon bij te komen van alle beslommeringen van het afgelopen jaren. Luitjes een heel fijne vakantie.
Omdat mijn pen vandaag snel droog is om nog meer te schrijven, houd ik het deze kort.
Het allerbeste voor iedereen, in het bijzonder voor onze zieken en heel veel sterkte voor onze Fons.
Piet Westerhof


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu