16 okt reanimatie - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

16 okt reanimatie

Archief > okt 2015
16 okt reanimatietraining

Gisteravond hadden we een herhalingsbijeenkomst om onze vaardigheid op reanimatiegebied weer op niveau te brengen. Ieder jaar blijkt weer dat het goed is om te oefenen. Je merkt dat de vereiste handelingen vervagen. Ook constateren we onze reanimatiekennis gelukkig niet in de praktijk moesten brengen het afgelopen jaar
Tijdens zo’n trainingsavond is er heel wat materiaal nodig. Deze keer zeker omdat onze trainer Ton Ockhuijzen niet alleen onze vaardigheid bij volwassenen actualiseerde, maar nu had hij ook materiaal had meegenomen om een baby en kleuter te reanimeren. Met zo’n klein mensje oefenen, ook al is het maar een pop, is wel confronterend.
Ofschoon het bittere ernst is, is er ook veel gelachen. Vooral de stabiele zijligging oefenen, het recht opzetten van mensen ( in dit geval echte) leidt tot komische situaties.
Ton Ockhuijzen , de trainer weet zo’n training met zijn humor en praktijkvoorbeelden tot een aangename en leerzame avond te maken. We zijn weer op de hoogte en hopen dat we onze kennis in onze vereniging niet behoeven te gebruiken.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu