12 maart - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

12 maart

Archief > maart 2015
12 maart langeafstandsgroep
Het voorjaar laat zich de laatste dagen behoorlijk van zijn goede kant zien. Het aanstaande weekend krijgen we nog een dipje, daarna gaan de temperaturen naar dik boven de 10 graden. In al mijn enthousiasme had ik vanochtend een regenjackje aangetrokken, nou dat viel een beetje tegen. Behoorlijk fris.
Door Jos en Ger Stam op van de groep (31 man groot) wordt direct een behoorlijk tempo onderhouden. En dan loopt de temperatuur bij onze zwoegers behoorlijk snel op, weg met sjaals, petten af en open de jassen.
Na eten heb ik met Wijm een dutje gedaan in de tuin, Heerlijk zo met zon op je knar. Helaas werd ik na een halfuurtje wakker met een barstende hoofdpijn. Weer te enthousiast, ik leer het ook nooit.
Het voorjaar is ook duidelijk te merken aan onze vogels. De mezen zijn druk aan het knokken om de mooiste nestkastjes, vooral door de pimpelmees. Ik kreeg gisteren van mijn vogelvrienden een berichtje, dat het eerste Brabantse kievitsei op dinsdag 12 maart op Schijndelse Heide gevonden is. Het lag in een kuiltje op een maïsveld tussen Schijnndel en Sint-Oedenrode De gelukkige en trotse vinder is zelfde als vorig jaar. Dit geeft wel te denken, het zal toch geen oud ei uit de vriezer zijn. Wel heel toevallig.
Is het jullie ook opgevallen, dat de laatste jaren tijdens het broedseizoen steeds minder kieviten en scholeksters in onze polders te zien. We denken, dat onze horizonvervuilde windmolens hier debet zijn. Aan de ene kant brengen we de uitstoot van CO2 terug en aan de andere kant gaat onze natuur er langzaam aan onderdoor. Wat is wijs, weet het weet mag het zeggen.
Over de wandeling valt deze keer niet zo veel te vertellen, alleen dat het weer ouderwets gezellig was.
Tot een volgend keer, jullie reporter.
Piet Westerhof
12 maart : Korte afstand groep naar de Nieuwenbergh in Zegge…
Wat worden wij verwend deze week. Wat een weertje maar ’s nachts is het nog volop winter. Wij waren weer met bijna dertig mannen en vrouwen die richting de Nieuwenbergh in Zegge gingen wandelen. Twee lange wegen en wij waren er. Wat mij wel even van het hart moet is dat de trottoirs zo slecht onderhouden worden. De zeven slechte jaren zijn voorbij en alle instanties hebben miljarden in hun potten vergaard. Oké wij worden bedankt omdat wij al die jaren onze medewerking daaraan hebben verleend. En er wordt gevraagd van ons om onze beurs weer open te zetten en geld uit te geven. Nou laat de gemeente nu al dat opgepotte geld ook eens uit gaan geven en de boel weer even gaan onderhouden en wij weer veilig over de stoepen kunnen wandelen. Ik heb er weer een paar foto’s bijgedaan; dat toont het verhaal wat vriendelijker. Zo kan je ook zien hoe hoog het zonnetje stond en ons als een warme deken over ons heen door de polders leidde. Mooie schaduwen leverde dat weer op. Er zaten weer vijf koffie diehards op ons te wachten, altijd gezellig die gezichten weer te zien als wij daar dan bij aan schuiven. Ook deelde ik nog even mede dat a.s zondag een meezing festijn is in Fide et Arti is vanaf 14.00 uur. De Marktmakkers en de Confetti klanken doen daar hun optreden en er hangt een scherm waar de teksten op getoond worden. Dus komt gezellig mee galmen weer eens wat anders dan het geklets bij het wandelen. Dus komt met z’n allen en vol is vol.
Groetjes Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu