16 mei - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

16 mei

Archief > Mei 2019
Lange groep.
Vanochtend stonden we met 22 enthousiaste wandelaars klaar om naar de schans te gaan.Het beloofde mooie dag te worden,het zonnetje liet zich al zien.
Jos en Piet beten de spits af en bleven op kop lopen, al in de industrieweg gingen de eerste jassen al uit.Al in de spijperstraat had de boomkweker zijn jonge boompjes aan bamboe stokken vastgemaakt.Eigenlijk best leuk werk voor schoolgaande jeugd, ikzelf heb dit vroeger ook gedaan.We moesten de stokken naast de boompjes zetten en de kweker liep achter ons om de stokken op de juiste manier te plaatsen.
Prachtig is het om in het voorjaar alles te zien groeien,aardappelen zitten nu in de grond en de eerste zullen binnenkort wel geoogst worden. Als je in de groep loopt en met iemand loopt te kletsen heb je niet altijd oog voor wat je allemaal tegenkomt. Zo kwam ik het bordje Kromstraat tegen en voordat je het in de gaten hebt ben je de provinciale weg overgestoken.
Langs de Meeshoeve gelopen en zo naar het koffieadres.Even daarna kwam
Jan Otten binnen met heerlijke appelflappen( hij was jarig geweest)
Gefeliciteerd Jan.
Tijdens de wandeling hoorde ik dat Jos en Jan komende donderdag vertrekken voor een 14 daagse fietstocht .We wensen hun veel plezier.
Zoals de laatste weken is gebeurd,na de koffie splitst de groep zich.
Enkelen vertrokken rechtsaf en de rest linksaf .De brug over helaas weer hetzelfde ,zodat we met 13 personen via de Bornhemweg naar het steunpunt terug liepen.
Rest mij nog om alle zieken beterschap te wensen.
Groetjes Jack W

Korte Afstand Groep 16 mei 2019
Vandaag ging onze groep naar de Nieuwenbergh in Zegge. Hoeveel wandelaars er wandelde weet ik niet, ook niet hoeveel op eigen gelegenheid kwamen. Dat ik het niet weet is omdat ik niet mee gewandeld heb. Maar ik neem aan dat er niemand ook wat schrijft. Dus doe ik het maar van mijn wandeling van afgelopen dinsdag. Die dag wat kwaliteit tijd met mijn man doorgebracht en zijn naar de Keukenhof geweest. Daar heb ik zeker 7 uur gewandeld dat is genoeg voor 3 weken wandel bij de club. Plus 1.5 uur rijden heen en terug, dus dacht vandaag maar geen wandel, maar de tuin eens onder handen nemen. Dit was de laatste week dat de Keukenhof open is, dat kon je wel zien ook aan de uitgebloeide tulpen. Moest wel lachen op de Azische toeristen foto”s maken van een tulp die nog net hun blaadjes niet hebben laten vallen, dat zij misschien dachten mooi zo verlepte tulp. In de paviljoens was het nog allemaal volop in bloei. Het was heerlijk weer en lekker genoten. Er is ook een uitkijkpost die uitkijk over de bollenvelden.. Geen bloem op die velden te zien de bollen moesten nog gerooid worden, het waren mooie groene en bruine velden. De bijgevoegde foto’s vertellen meer. Volgende week hoop ik er weer bij te zijn. De zieken wens ik beterschap en de jarigen een fijne dag. Mooi weekend.
Groetjes Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu