5 febr - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

5 febr

Archief > febr 2015
Verslag Lange afstandsgroep donderdag 5 februari

De berichtgeving over het weer is op dit moment flink van slag. Er blind opvaren doe ik allang niet meer. De ene keer code geel of nog erger code rood. Heel Nederland gaat dan gegarandeerd in de file en de NS haalt uit voorzorg alle treinen naar de remise. En dan blijkt er niets aan de hand te zijn. Manlief is dan op tijd thuis en moeder de vrouw hoeft de piepers niet warm te houden. Neem van mij aan, gewoon afwachten wat we van de weergoden aangeboden krijgen, er valt toch niets aan te veranderen.
In ieder geval zag de wereld er vanochtend met klein laagje verse sneeuw prachtig uit met bijna geen wind. Gewoon heerlijk wandelweer. Helaas waren de wandelpaden op een paar plaatsen spekglad, gelukkig zorgde de zon er voor dat alle narigheid na de koffie grotendeels weg was. Thea en Cees van der Maarel hadden heel slim een paar spikes ondergebonden en met succes. Helaas was de opkomst door de gladdigheid met 17 man minder dan we gewend zijn.
Na 10 maanden voetproblemen (na diverse injecties, een spalk, een maandje gips en gegoochel met verschillende zooltjes) was het vandaag voor mij de vuurdoop. Een rondje langs De Haard moet zonder pijntjes lukken, al blijft het een gok.
Jos en de familie Hoppenbrouwers schuiven bij de koffie aan en al gauw gaat de conversatie over van alles en nog wat. Jo Rijnvos heeft sinds een paar dagen een smartphone, zonder zo’n ding kan je je tegenwoordig nergens meer met fatsoen vertonen. Je hoort er dan ook een beetje bij, al is het wel handig als je weet hoe dat apparaat werkt. Komt vast het goed met Jo.
Na de koffie besluit onze nieuwe bestuurslid Jo om voor de verandering langs de Kapelstraat en de Bosschendijk de weg naar huis te nemen. Absoluut geen verkeerde keuze, al leek de Kapelstraat op een rondje Thialf. Gelukkig bleef iedereen overeind.
Om exact twaalf uur ben ik na een schitterende winterwandeling weer thuis en mijn voet …… geen enkel probleem. Wat een opluchting.
Piet Westerhof


Korteafstandsgroep naar de Cockpit 5 feb. 15
De korteafstandsgroep ging met ca.18 man op weg naar Restaurant de Cockpit. Vanochtend liep ik naar de plaats waar wij vandaan lopen. Bij het openschuiven van de gordijnen zag ik dat de wereld weer mooi wit gekleurd was. In de loop van de nacht is het behoorlijk glad geweest. Maar tegen de tijd ik van huis zou gaan zou de gladheid wel wat verdwenen zijn. En dat was ook zo, de sneeuw kraakte lekker onder mijn schoenen. Onderweg zag ik de voetafdrukken van de wandelaars die onderweg waren naar Restaurant de Haard. Zij waren gestart om 9 uur vanaf Steunpunt bij St.Louis. Het was inderdaad te zien hoe kaal het geworden is langs de Vaartweg. Het was heerlijk weer om te wandelen en zo mooi om die weilanden te zien, die zo rustig met een witte deken bedekt te waren. Op de terugweg was de sneeuw al behoorlijk gesmolten. En dan ben altijd weer blij dat ik toch weer de wandelschoenen aan gedaan heb en weer genoten heb van de heerlijke vrieskou.
Groetjes Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu