5 maart - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

5 maart

Archief > maart 2015
3 maart langeafstandsgroep naar Kerkzicht
Met veel moeite tel ik deze ochtend het aantal wandelaars. Langzaam wordt het een spel om mij het tellen onmogelijk t e maken. Maar het lukt ook nu weer en ik kom op 33. 
Voorzitter Piet zou vandaag voorop lopen. Nou dat hebben we geweten. Bij het oversteken van de Markt wandelt hij niets vermoedend door het rode licht. Piet toch, dat is geen goed voorbeeld voor de groep. Aan de overkant staat hij schuldbewust op ons te wachten en hij snapt ook wel uitvluchten niet meer helpen. Het is wel een dag voor Piet dat hij in het middelpunt staan. Auto in de garage, waarover hij zich grote zorgen maakt en een avond te voren door de politie ondervraagd toen hij in een schaars bewoond gebied met een gettoblaster uilen stond te inventariseren. Waar moet dat heen ?.
De wandeling verloop in ieder geval voorspoedig en in Standdaardbuiten geeft Jo R een privé rondleiding over wat er allemaal is veranderd. Vooral het aantal café dat is verdwenen weet hij feilloos te benoemen. Met wat geploeter door opgebroken straten bereiken we Kerkzicht.
De terugroute wordt door Ria Rijnvos verzorgd. Het enige wapenfeit is dat Piet ver achterblijft. Er zijn weer speculaties dat het hem te veel wordt. Gelukkig is het slechts een telefoongesprek met de garage dat het oponthoud veroorzaakt. Onderweg bij het brugje komen we terecht in een file. Joop probeert dit op te lossen door een zware tractor weg te duwen. Tevergeefs dus.
In Oudenbosch zien we dat de wandelgroep zich in allerlei richten vertakt en tegen 12 uur komt de hoofdmacht bij het Steunpunt aan. We hebben er dan 13,6 km opzitten vlgs Jeanne.
Groeten Jos
 
Korte afstand groep Steunpunt Hoeven.
Toen ik vanmorgen vroeg naar tante betje (toilet) ging moest ik toch even een blik naar buiten werpen en zag dat het weer een heldere nacht geweest was, want de heilige koeien stonden er weer wit bij. Nog even een uurtje onder de wol met de overpeinzing dat het een mooie wandel-ochtend zou worden. Over de 30 mannen en vrouwen stonden dan ook te popelen om te gaan. Twee nieuwe voorlopers die de weg naar Hoeven wel kunnen vinden, want daar kwamen ze net vandaan om bij het Steunpunt te starten. Te weten Toos Goossens en Lia van Croonenborg. Maar Frans van Kampen had een route bij zich die we konden lopen dus niet rechttoe rechtaan. Maar Toos geen leesbrilletje bij haar zou ze van achteruit wel gestuurd worden hoewel dat niet nodig was. Via Markt, St.Bernaertstraat, waar wij al gingen oversteken, vlak voor het spoor, omdat er wat consternatie was van waarschijnlijk een ongeluk of iemand onwel geworden. Nee, wij hoefde onze reanimatie cursus niet in de praktijk brengen. Want sirenes genoeg, eerst de politie en toen de ambulance. Zo kwamen we op de Bosschendijk waar wij links af gingen de Randweg op en toen de Gors rechts op en daarna weer de rechterkant de Gors op, uitkomende op de St Bernardusstraat. Zo kwamen in de Halderbergselaan waar Het Trefpunt van Hoeven is en de koffie klaar staat. Natuurlijk weten jullie dat wel van de wandelclub hoe dat allemaal heet. Maar als er bezoekers op de site komen en zien hoe wij door Halderberger wandelen en de leuke foto’s zien zou ik willen zeggen kom erbij. Gezelligheid kent geen tijd. Nelly, Toos, Jeanne, Dymph, Willy en Francis zaten al gezellig op ons te wachten. Nelly Hack bijna 87 staat op de lijst om een nieuwe heup te krijgen. Trots liet zij een foto zien van haar achtste achterkleinkind. Mooi hoor. Het is een hele mooie locatie daar en lekkere koffie. Maar aan alle gezellige dingen komt een eind en Frans zijn fluitje is onverbiddelijk. Opstaan jas aan en vertrekken. Hier en daar zag ik de jassen wat open gaan en over de schouders naar beneden laten hangen. Ja ja de lente zit in de lucht. Fijn weekend hij schijnt mooi te worden. Zieke beterschap en sterkte de jarigen gefeliciteerd.
Francien
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu