22 Juli vakantieverslag Jos D. - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

22 Juli vakantieverslag Jos D.

Mededelingen
Franse conversatie
Deze week raakte ik in gesprek met Roger, een Parijzenaar. Het gesprek had wel het karakter van eenrichtingsverkeer, dwz hij sprak voluit en ik probeerde het te volgen. Mijn truuk is om in dit soort gesprekken af en toe te vragen wat hij bedoelde met bepaalde woorden of uitdrukkingen. In zo’n situatie ken ik dan wel het woord. Het valt voor Roger niet mee om dit dan te omschrijven. Hij doet dan vreselijk zijn best en het belangrijkste is dat het mij even een adempauze oplevert.
Als Fransman is Roger niet van plan om wat langzamer te praten of zich anderszins aan te passen. Maar het gesprek loopt en soms moet ik even gokken wat hij bedoelt.
Na wat informatie over zijn 92 jaar oude moeder belanden we bij het favorieten onderwerp “ gezondheid en medicijn gebruik”. Roger is niet meer te houden. Tot in de derde graad wordt zijn familie doorgenomen. Zwagers, broers, neven en nichten worden te tonele gevoerd. De oorzaken van hun overlijden en welke medicijnen er gebruikt werden. Intussen krabt Roger zijn benen kapot Jeuk ten gevolge van een aanval van muggen. Ik vraag voorzichtig of daar geen medicijnen voor zijn. Helaas, zijn klachten zijn te bijzonder.
Ook zijn andere klachten worden besproken. Zijn liesbreuk, zijn hoge bloeddruk en zijn prostaatcontroles. Ik ben zodanig op de hoogte dat ik zondermeer in een Frans ziekenhuis aan de slag kan.
Na een klein uurtje vertrekt Roger en hij bedankt mij voor het aangename gesprek. Uitgeput blijf ik achter
Vakantiegroet Jos D


 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu