29 december - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

29 december

Archief > december
Korteafstandsgroep 
Vandaag was het de laatste wandeling van het jaar 2016. Die ging naar de Lunchroom de 7e Hemel in Hoeven. Dat deden wij met ca.18 mannen en vrouwen. Alle gourmet schotels of kerstdiners moesten er toch weer afgelopen worden.  wee jaar terug liepen wij heerlijk door de sneeuw, maar nu was had voor de tijd van het jaar te warm, en het was een kleine wereld. Moet wel zeggen heerlijk wandelweer. Via het Parelpad, mooi met uitzicht op de Kapel via perron van het station en dan maar rechtdoor richting Hoeven.
Bij de 7e Hemel zaten de bekende niet mee lopers al op ons te wachten. Ook al lopen wij de wereld niet rond, toch ons clubje maar even in de wereldbol gezet. Wij hebben wandelaars erbij die van het eerste uur bijna 15 jaar, erbij zitten, en met al dat gewandeld niet alleen in de club maar ook privé zullen er ongetwijfeld wel bij zitten die misschien een afstand in hun leven hebben gewandeld, die de wereld rond gaat. Van Nederland naar Australië is ruim 16000km. en dat is aan de andere kant van deze aardbol. Flink stampen en onze voetjes zitten tegen elkaar. Hierbij wil ik alle mensen van onze koffie adressen bedanken voor het altijd maar klaar staan met de koffie/thee en toch voor ons speciaal open gaan. Nog een paar daagjes en dan wordt het jaar er weer uit geknald. Hoop dat het allemaal veilig gebeurt. Ik wens jullie een fijn uit einde en een heel, mooi en vooral gezond 2017. Dat wij nog heel lang wandel plezier zullen beleven. De zieken beterschap en die wat te vieren hebben heel veel plezier.
Tot volgend jaar Francien..

En wie de kerstbal wil vergroten ....... Klik hier
Verslag 29 december langeafstandsgroep

Vandaag wandelen we voor de laatste keer dit jaar. Er zit weer een jaar op, waarin we allen een jaartje ouder zijn geworden en dat is bij de meeste zeker niet te merken. De opkomst en het enthousiasme is elke keer weer grootst. Over het weer kunnen we kort zijn, een beetje mistig, behoorlijk fris en gelukkig wel droog. Onderweg moeten we een paar keer stoppen voor een plasbeurt van een van de heren. Toch vreemd dat de dames daar bijna geen last van hebben. De classificatie “het zwakke geslacht” gaat zeker niet voor hen op. Heren knoopt dit goed in uw oren.
Vandaag gaan we met 20 man naar het koffieadres in het Steunpunt Hoeven. Wanneer de telefoon opgenomen wordt om het aantal deelnemers door te geven, krijg ik van een van de vrijwilligers te horen dat men niet op de hoogte van onze komst. En of de koffie om half elf klaar staat, kan men niet garanderen. Dat kan heel vervelend zijn. Achteraf blijft dat ik een verkeerd telefoonnummer gebruikt en de koffie die staat gewoon klaar. Perfect geregeld.
Ik weet niet of onder jullie dartliefhebbers zijn. Gisteravond was het echt smullen. De partij tussen Lewis en Van Barneveld was ongelofelijk spannend. Steeds leek Lewis te winnen, maar steeds kwam Van Barneveld weer terug. Met in de laatste leg een geniepig eindsprintje van hem om de partij te winnen. De komende dagen worden de verdere finales gespeeld. Dus blijf kijken. Vooral als Van Gerwen aan de beurt is, de echte klassenbak.
Aan de maand december denken we naast kou en nattigheid ook aan Sinterklaas en de Kerst met veel lekkers en zo af en toe een flink slokje. Helemaal niet goed voor de pondjes. Maar wel lekker. Het is ook de maand van Boerenkool, Zuurkool, Hutspot en misschien wel aller belangrijkste de oliebollen met Oud en Nieuw. Morgenmiddag gaat bij ons de pan met olie op het vuur om oliebollen en appelflappen te bakken. En volgens traditie worden deze door jullie verslaggever uit de olie gevist. Ze kunnen voor een dikke voldoende zo naar de Nationale Oliebollentest.
Een heel gezellig Oud en Nieuw en alles wat wenselijk is voor het volgend jaar voor iedereen.
En blijf a.u.b. van het vuurwerk af, de vingers worden in januari door ons geteld. Dus pas op.
Piet Westerhof 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu