20 sept fietstocht - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

20 sept fietstocht

Archief > september
Vandaag hebben we met een groepje van een kleine 20 fietsers de zomertour gefietst. We hadden de weergoden mee, het was prachtig weer en heerlijke temperaturen om een eind te fietsen en dan ben je al snel de vele regenbuien van afgelopen weken vergeten.
Het vertrekpunt was vanwege de werkzaamheden aan de weg in het centrum bij St. Louis. De eerste gedachte van ons was dat de opkomst wel eens gering zou kunnen zijn maar uiteindelijk vertrokken we zoals eerder vernoemd met zo'n twintig fietsliefhebbers. De tocht ging richting Zegge waar we bij de rotonde van Majoppeveld oversteken richting Visdonk. Onderweg raakt men met elkaar druk in gesprek en genietend van een zomers zonnetje fietsen we langs de Molenbeek waar de natuur op deze jaargetijde zeer mooi is.
In Nispen steken we over en we fietsen naar het gehucht Den Uil waar Joop voor ons had "geboekt " voor de koffie bij "Het Wit Uiltje " een zeer toepasselijke naam. Dit is wat afgelegen zou je zeggen maar er is altijd volk en vooral fietsers die daar wat nuttigen. Al snel komt het bier tevoorschijn, zowel trappist en gewoon bier werd er weggewerkt, het liet zich behoorlijk smaken. Men had het erg naar de zin want er was niemand die aanstalten maakte om op te staan. Uiteindelijk gingen we dan toch weer op pad en langs ons Klaverenvrouwke met de strontpaal ( van de smokkelaar ) gaat de tocht naar Rucphen.
Het gaat over mooie smalle bospaden naar de Rucphense Heide richting Bosschenhoofd. Onderweg slaat men druk aan het rekenen of we wel op tijd terug zijn voor de tijdrit van onze Tom Dumoulin, we kunnen gerust zijn want tegen 15.45 uur zijn we allen terug in Oudenbosch. Alles zat mee vandaag, er hebben geen incidenten voorgedaan, het weer was prachtig en onderweg hebben we volop kunnen genieten van de natuur. Ik vond het een geslaagde fietstocht en ik meen de vrijheid te mogen nemen om voor de anderen te spreken, het was een tour die voor herhaling vatbaar is. Tot de volgende keer.


grt. Fons.     
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu