21 jan - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

21 jan

Archief > jan 2016
Verslag donderdag 21 januari van de langeafstandsgroep
Vanmorgen aan het eind van onze koffiestop in het Steunpunt Oud Gastel, vraagt Jos zonder enige schroom aan me “ Piet schrijf je nog een verslagje, dat doe je vast wel”. Nou dat komt eigenlijk niet zo goed uit. Maar weigeren durf ik ook niet. We moeten vanmiddag een oppasbeurt doen bij onze kleinzoons Guus en Wouter in Eindhoven. Na zo’n middagje hebben we meestal ons kruit verschoten, heel vermoeiend maar wel leuk. En een retourtje Eindhoven op een drukke A58 gaat ook niet in je kouwe kleren zitten. Het is bij negenen, wanneer ik een beetje uitgeblust achter mijn laptop kruip om iets zinvols uit te werken.
Over het weer van vandaag kan ik kort zijn. Echt een dag om wat langer in bed te blijven. Mistig, gevaarlijk glad verder een sombere weinig uitdagende dag. Gelukkig zijn de fietspaden voor de schooljeugd gestrooid, zodat we het erop wagen. Joop neemt mijn uitnodiging aan samen om op kop te gaan. Joop weet de weg langs de verschillende wegomleggingen en obstakels voor de aanleg van de rondweg. Het eerste de beste bord staat volgens Joop verkeerd “we moeten hier rechtdoor en niet rechtsaf”. Na honderd meter klunen, glijden en strompelen, komen we tot de conclusie dat rechtsaf toch beter was geweest. En dat ook zo gedaan. Voor de rest blijkt Joop een betrouwbare gids.
Tijdens de koffie vertelt Willem van Dijkhuizen me enthousiast over hobby glas en in lood zetten. Over zijn kunstzinnige talenten verbaas ik me elke keer weer. Helaas heeft zijn dichtbundel over ondeugende zaken niet helemaal gehaald, wat ervan verwacht werd. Je kan niet altijd succes hebben. Na de koffie rijdt ik met Jos terug naar huis. Gelukkig geen pijntjes in de benen, we moeten oppassen. Mijn pen is ondertussen opgedroogd en zelf heb ik trek in glas wijn.
Tot de volgende week.
Piet Westerhof


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu