24-05-2020 Piet - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

24-05-2020 Piet

Archief > Mei 2020
Onze Kees,
De afgelopen week kregen we van Jo Rijnvos het bericht, dat Kees Maas opgenomen was in het verzorgingshuis De Zellenbergen. Een triest bericht van een wandelvriend waar het al een tijd niet goed meegaat.
Ik herinner Kees als iemand die bijna altijd op het allerlaatste moment bij het Steunpunt aankwam voor de Donderdagochtend wandeling. En altijd even enthousiast en belangstellend naar het wel en wee van de club. En hij kon wandelen als geen ander. Ondanks zijn ziekte kwam ik hem vaak hardlopend tegen bij zijn rondje Oudenbosch. Hij wist van geen ophouden.
Zelf heb ik een aantal jaren geleden met hem de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. ’s Morgens in alle vroegte met de trein naar Nijmegen. We hadden van tevoren geen enkele keer samen getraind, dus het was de eerst dag even wennen aan elkaar. De eerste uren had ik echt moeite om het hoge tempo van Kees bij te houden. Op de derde dag door Groesbeek, voerde hij plotseling het tempo tot speedmars niveau. En weg was Kees. Een half uur later, het was ondertussen wat droger geworden, stond mij glunderend op me te wachten bij een viskraam, met de opmerking “nou Piet eerste een visje, want dat hebben we wel verdiend”. En zo was Kees.
Helaas zullen we Kees niet meer op de club tegenkomen. Maar ik weet zeker dat door de club gemist en niet vergeten zal worden.
Namens iedereen wens ik Kees en zijn familie veel sterkte.
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu