8 januari - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

8 januari

Archief > jan 2015
8 januari wandeling naar de Luijenbergh . De langeafstandsgroep
Op een dag als vandaag mag je handen dichtknijpen, dat je wat kunt opschrijven en in alle vrijheid je mening kan geven.
Toen in vanochtend naar buiten keek en het weer zag en vervolgens op de vernieuwde website de buienradar bekeek, was mijn idee; we houden het niet droog. En dat klopte dus ook.
Samen met Piet rijden we naar de Luijenbergh. De kneusjesbus, waarin de inzittenden steeds beter worden. Nog even en we lopen weer mee. We zijn er bijtijds we kunnen de groep al zien aanlopen. Nog net niet verzopen.
Nadat de vele nieuwjaarswensen zijn uitgewisseld komen Tonny en Paul Bakkers binnen. Feestelijk gekleed en met een schaal worstenbroodjes. Wat was het geval: Gisteren 50 jaar getrouwd, proficiat bruidspaar. We zingen voor ze en storten ons daarna op de eetwaren.
De Luijenbergh zelf is een prachtige locatie in het buitengebied, met behoorlijk wat mogelijkheden. 
De koffiepauze liep behoorlijk uit, wat ook alles met het weer te maken had. Willem van D, de dichter des Oudenbosch, was er ook. In de Halderbergse Bode van 8 jan was een heel artikel gewijd aan zijn dichtbundel. Wie er meer van wil weten verwijs ik naar de mededelingen op deze website.
Uiteindelijk is de groep vertrokken, hoe nat ze zijn thuisgekomen, weet ik niet want ik ben met de fam. Bakkers meegereden.
Tot volgende week bij de Algemene Ledenvergadering bij Café Stroop.
Jos Diephuis
8 jan.2015 Korte afstand groep naar Café Kerkzicht

Ten eerste wil ik iedereen een mooi en gezond 2015 wensen. Jan de Hoon mag het zo ook even, een smak links een smak rechts en weer een smak links. Zo hier hoef je niet voor weg te lopen. Onze eerste wandeling van dit jaar begon goed. Met 12 echte diehards, laten, zeggen fanatiekelingen, gingen wij op pad naar Café Kerkzicht. De regen viel mee wat motregen, maar dat was genoeg om toch wel nat te worden. Dus rechttoe rechtaan via de Bornhemweg, viaduct over linksaf Standaarbuiten in. En net voor de Kerk, vandaar de naam Kerkzicht was ons koffie adres. Daar zaten ook nog 4 wandel- koffie liefhebbers te wachten niet op verzopen katjes en katers nee dat viel mee. Maar al tijdens het koffie drinken, werden de emmers boven aan de hemel wel sneller leeg gegooid, en ook de wind had zijn kop opgestoken. Via dezelfde weg terug. Maar het leek wel of er aan de Bornhemweg geen einde kwam. Nu wel als verzopen katten en katers kwamen we thuis. Mijn jas was zeker 5 kilo zwaarder geworden. Mijn navel volgelopen. Papieren die ik in mijn zak had, hadden net dat laatste beetje regen niet doorstaan. Maar thuis alles uit schone kleren aan en toch blij dat ik deze frisse en natte neuzen tocht gedaan heeft. Dat deed mij weer even terug gaan naar Brussel waar wij met 12 dames van onze groep naar de Kerstmarkt zijn geweest. Wat een regen hadden wij in de ochtend. Gelukkig konden wij daar in een mooie passage ons best vermaken. Daar geen regen maar wel liepen bij sommige dames het water uit de mond van al het lekkernij wat daar te bezichtigen was. Als kleine kleuters stonden zij zich te vergapen aan al dat lekkers. Ik zal een paar foto’s van ons uitje op de site laten zetten. Ik sluit af met de zieken beterschap en sterkte te wensen.
Groetjes Francien
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu