28 jan - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

28 jan

Archief > jan 2016
28 jan 2016 de langeafstandsgroep naar de Luijenbergh.
We staan met 25 man aan de start. Een kraakheldere lucht en nog een beetje frisjes aan de handen. Piet en ik wijzen vandaag de weg, met op de achtergrond Joop Damen, die zo af en toe corrigeert. Langs het water, brugje over en dan bij de Schans de polder in. Ria Rijnvos vertelt me dat hier vroeger een paadje liep vanaf de dijk naar de Schans; het Opapaadje als ik het goed heb onthouden en de PC Keetweg weg heette toen de Bogerdweg en om de verwarring compleet te maken heette de Standaardbuitensedijk de Oudenboschedijk. Goed na al die verwarring gewoon doorgewandeld en maar één keer gecorrigeerd door Joop Damen. Tegen half 11 kwamen we aan bij de Luijenbergh waar we iedere keer hartelijk en royaal worden ontvangen. Jan van Hooff was daar op zijn gemak naar toe gewandeld en vierde met ons zijn verjaardag. Proficiat Jan.
Cees Maas lag uit andermans werk nog een tekstje voor met de kop “Met 5 km per uur blijf je de dood een stapje voor,waaruit blijkt dat we als wandelvereniging goed bezig zijn. Die tekst wil ik jullie niet onthouden
Met 5 km per uur blijf je de dood een stapje voor
Ouderen die sneller lopen dan 5 km per uur kunnen Magere Hein nog even voorblijven. Dit concluderen Australische onderzoekers na metingen van de maximale loopsnelheid bij 1.700 mannen boven de 70. Wie sneller dan 5 km per uur kon halen, was 5 jaar later nog in leven. Veel mannen die langzamer liepen dan 3 km per uur, waren 5 jaar later overleden.

Groet Jos


28 jan korteafstandsgroep

Vandaag ging de wandeling naar Lunch en IJsroom de 7e Hemel.
Het weermannetje en vrouwtje hebben deze week heel veel werk verricht. Was het maandag een bijna lentedag, dinsdag af en toe zon en regen, gisteren echt een verregende dag en het mannetje en vrouwtje waaiden zowat uit hun hokje. Dat was voor hen veel naar binnen en buiten. Maar vandaag kunnen ze echt buiten blijven, wat een stralende lentedag in deze winter. Met 29 mannen en vrouwen gingen wij op pad naar de lunchroom de Zevende Hemel in Hoeven. Nou in de zevende hemel waren wij al door dit mooie weer. Fijn was het om Ad van Ham te zien, zij zal een operatie moeten ondergaan en nog meer behandelingen. Recht toe rechtaan ging de weg naar Hoeven. Leuk was het hoe Joop Goovaerts de boel in de gaten hield zowel voor als van achteren qua oversteken. Aangekomen in de 7e Hemel was het behoorlijk in schikken, het paste net allemaal, door het zo op elkaar zitten was het een gekakel van jewelste maar het klonk niet hol. We konden elkaar goed verstaan. Petra deed het heel goed in haar eentje. Maar aan alle leuke dingen komt een end, we zaten best allemaal op onze praatstoel. De vaste koffie drinkers en de hele korte afstand loopsters waren ook weer aangeschoven. Volgende week is dan weer de Carnavalsloop naar Café Stroop dus een versierseltje hier en daar zou leuk zijn. En willen jullie nog meer genieten op deze donderdag. Een groepje dames van onze wandelclub zit bij het gezelligheidszangkoor de Confetti Klanken, die donderdagavond treden zij met de Harmonie op het is een Extravagante carnaval avond in Fide et Arti ik zou zeggen hebben jullie niets te doen kom gezellig kijken en meedoen het kost U niets. Hoop dat de weergoden ons goed gezind zullen zijn met Carnaval loop en het weer vrouwtje en mannetje ook mee kunnen hossen. Bij deze wens ik de zieken beterschap en de jarigen een fijne dag.
Groetjes Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu